ריבית נמוכה היא האויב מספר אחד של המערכת הבנקאית, שכידוע מרוויחה חלק נכבד מלחמה מהכנסות ריבית על ההלוואות שהיא מחלקת ללקוחותיה. אולם, בניגוד לבנקים האירופאים, שמתקשים לתפקד בצורה תקינה, גם בגלל חשיפה גדולה יחסית לאג"ח של מדינות נכשלות ביבשת, מצבם של הבנקים האמריקנים נראה דווקא מצוין.
לפי התוצאות הכספיות שפרסמו הבנקים הגדולים בארה"ב לרבעון האחרון, אפשר לראות כי למרות הירידה במרווח האשראי בשנים האחרונות, הבנקים הצליחו להסתגל לסביבת הריבית הנמוכה. גם ההוצאות החד-פעמיות והקנסות, הקשורים לחלקם של הבנקים במכירת אג"ח מגובות משכנתאות טרום משבר הסאב-פריים הולכים ונעלמים מהדוחות, מה שמסייע לבנקים לשפר את שורת הרווח התחתונה.
גם העלייה בהפרשות לחובות מסופקים, בעיקר בעקבות החשש מקריסה של חברות מתחום האנרגיה, נבלמה לאור התיקון של מחיר הנפט למעל 50 דולרים לחבית. מרבית הבנקים גם ממשיכים לבצע רכישות עצמיות של מניותיהם בהיקפים משמעותיים, ובכך משפרים עוד את הרווח הנקי למניה. התוצאות המשופרות הובילו את הרגולטור לאשר לבנקים להגדיל את היקף הדיבידנדים שמותר להם לחלק למשקיעים, כך שתשואות הדיבידנד של מניות הבנקים עלו, חלקם בלמעלה מ-3%. השילוב של הגורמים האופטימיים האלו יחד עם העובדה שהריבית צפויה להתחיל לעלות בקרוב ולתת רוח גבית נוספת לפעילות הבנקים, הובילו את מניות המגזר לעליות חדות בשנה האחרונה. עדיין, לדעתנו מניות המגזר לא אמרו את המילה האחרונה.
אחד הבנקים האטרקטיביים ביותר לדעתנו, הוא ג'י.פי מורגן, שלאחרונה גם הפך להיות הבנק הגדול ביותר בעולם על פי שווי השוק שלו. ברבעון האחרון הבנק גבר על תחזיות האנליסטים והציג הכנסות של 24.6 מיליארד דולר ורווח נקי למניה של 1.58 דולר (האנליסטים העריכו 1.39 דולר למניה). גם מבחינה פיננסית הבנק המשיך להתחזק והגדיל את יחס הלימות ההון ל-12%. בנוסף, הוא המשיך לבצע רכישה עצמית של מניותיו והגדיל את הדיבידנד למניה ל-48 סנט למניה ברבעון. למרות שהמניה נמצאת בשיא של כל הזמנים, היא נסחרת בסך הכול במכפיל רווח של 11.9 ומכפיל הון של 1.1. זה עדיין נראה תמחור אטרקטיבי לבנק בעל חוסן פיננסי ורווחיות מצוינים כמו של ג'י.פי מורגן, במיוחד לאור העובדה שהיום אנחנו נמצאים בסביבת ריבית קרובה לאפס.
לפי הערכות הבנק, כל עלייה של אחוז בריבית בארה"ב תתרום 3 מיליארד דולר להכנסות הבנק מריביות מתיק ההלוואות הנוכחי שלו. תוסיפו לזה תשואות דיבידנד של 2.8% שמחלק הבנק בשנה, ותבינו מדוע אנו סבורים שהמניה אטרקטיבית. ג'י.פי מורגן הוא רק דוגמא אחת מייצגת למגוון של בנקים אמריקנים שמניותיהם נראות אטרקטיביות היום להשקעה. מובן שלכל בנק היתרונות והחסרונות שלו.
למשל וולס פארגו הסתבך לאחרונה בפרשייה של פתיחת אלפי חשבונות ללקוחות ללא אישורם ומנכ"ל הבנק התפטר, ולכן ייתכן והוא יסבול מהסוגיה בעתיד הקרוב. בפני הבנקים עומדים גם אתגרים לא מעטים בשנים הקרובות. למשל, העובדה שבעולם האינטרנטי החדש בו אנו נמצאים, הלקוחות רוצים לבצע פעולות דרך המחשב או הסמארטפון ולהגיע כמה שפחות לסניפים. רוב הבנקים כבר נכנסו לעידן הדיגיטלי הזה, אבל הם יצטרכו להקצות משאבים ומחשבה נוספים כדי להתאים את עצמם לצרכים והדרישות של הצרכנים של המאה ה-21. גם מהפכת ההלוואות החברתיות קיבלה תנופה בשנים האחרונות ומייצרת חלופה ותחרות למערכת הבנקאית המסורתית.
להערכתנו, הבנקים ישכילו להתמודד בהצלחה עם האתגרים האלו ולכן השורה התחתונה היא שמגזר הבנקים בארה"ב נראה אטרקטיבי היום להשקעה, הן מבחינה פיננסית והן מבחינה תמחורית. ככל שהמצב הכלכלי בעולם ילך וישתפר בשנים הקרובות והריבית תתחיל לנוע למעלה, ההכנסות הבנקים מריביות ילכו ויגדלו, מה שיוסיף שווי נוסף לערכם.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: *אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. ***המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה מחזיקים או עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה.