הילדים עובדים בחופש הגדול? מה מגיע להם?


החופש הגדול הגיע וגם השנה בני הנוער מחפשים עבודה כדי להשיג קצת כסף. מה צריך לדעת על הזכויות של בני נוער בעבודה ואיפה אפשר לחסוך את הכסף?
ילדים רבים מתכננים לעבוד בחופשת הקיץ. ספרי לנו במה מותר להם לעבוד ומהן הזכויות שחשוב שיכירו לפני שימצאו עבודה?
ילדים בני 14 ומעלה יכולים לעבוד במהלך חופשת הקיץ כמעט בכל עבודה, בתנאי שהיא לא מסכנת את הבריאות והבטיחות שלהם. למשל, כל עבודה שלא כוללת שימוש במכונות כבדות או בחומרים מסוכנים. חשוב לשים לב להגבלות הקבועות בחוק באשר לשעות העבודה, המנוחה וימי החופשה של העובדים הצעירים. מותר להעסיק בני נוער עד 40 שעות בשבוע, כאשר עד גיל 16 לא יותר מ-8 שעות ביום ומעל 16 עד 9 שעות ביום. אסור לדרוש מבני הנוער לעבוד שעות נוספות ומגיע להם הפסקות יומיות שחשוב להקפיד עליהם. הורידו עם הילדים את אפליקציית ״בני הנוער עובדים״ של משרד העבודה והרווחה ועברו איתם על הזכויות הרלוונטיות לעבודה שמחפשים. הראו להם איפה בדיוק למצוא את מה שמגיע להם במקרה שהם לא בטוחים ונסו לעקוב מה תנאי העבודה שהם מוצאים.
רינת, אחרי שהילדים מצאו עבודה, על מה אמורים לשלם להם ולמה חשוב לשים לב בתלוש המשכורת?
המעסיק חייב לשלם לילד שלכם שכר על כל שעה שעבד, לפחות בגובה שכר המינימום המתאים לגילו. גם אם מדובר בתקופת ניסיון או התלמדות, ואסור לנכות לו מהשכר עבור נזקים או קנסות כלשהם. החוק מחייב את המעסיק לבצע רישום שעות מפורט של עבודת בני הנוער מדי יום. אם רישום השעות נעשה באופן ידני, הילד שלכם והמעסיק צריכים לחתום על רישום השעות במשותף בכל יום, ובכל מקרה מומלץ שגם הילד יקפיד לרשום לעצמו את השעות כדי לוודא. אם המעסיק לא מספק הסעה אל וממקום העבודה, הוא חייב לשלם בנוסף גם הוצאות נסיעה עד התקרה בחוק. המעסיק חייב לשלם על עבודת בני הנוער דמי ביטוח לאומי בשיעור מופחת על חשבונו, ולנכות מהשכר של בני הנוער תשלום למס הכנסה כחוק. בשנים שבהם הילד יהיה בן 16 או 17, הוא יהיה זכאי לנקודת זיכוי נוספת ממס, אך לא בשנה שמלאו לו 18.
ומה אפשר לעשות עם הכנסה חד-פעמית כזו, אותה הילדים מרוויחים במהלך הקיץ?
הילדים לרוב נוטים להוציא את הכסף שהם מרוויחים על מסיבות ובילויים, אבל ההורים אולי היו שמחים שילדיהם יכירו גם אפשרויות אחרות לחסוך ולמנף את הכסף כפי שגם אנחנו היינו עושים בתכניות חיסכון שהיו בעבר. אז איך עושים את זה? אפשר להפקיד את הכסף למכשיר חיסכון נושא תשואה כמו קופת גמל להשקעה, בשם של ההורים או של הילד. בקופת גמל להשקעה תוכלו ליהנות מניהול השקעות איכותי, מקצועי גם בסכום נמוך של חיסכון. תוכלו להתאים את מסלול ההשקעה למטרת החיסכון ולצרכים שלכם ושל ילדכם, ולמשוך את הכסף במידת הצורך בכל עת. בכדי להקנות לילדים הרגלים נכונים, חשוב לדבר איתם מראש על המטרות שלהם לשימוש בכסף שירוויחו. כדאי להסביר להם שככל שנחסוך את הכסף למשך זמן ארוך יותר בחיסכון מסודר, כך נוכל להגדיל את החיסכון.
אולי יעניין אותך
-
החל מ-2017 גם עצמאים מחויבים להפריש כספים לטובת חיסכון פנסיוני כדי להבטיח את עתידם הכלכלי לאחר הפרישה. כמה צריך להפריש ואילו מוצרי חיסכון פנסיוני קיימים כיום?
-
כיצד ניתן להבטיח קצבת שארים מקרן הפנסיה לכל החיים עבור ילד עם מוגבלות?
אחד החששות הגדולים של הורים לילד/ה עם מוגבלות, הוא מה יקרה להם אחרי פטירת ההורים. האם יהיו להם מספיק כספים? איך ניתן לדאוג לעתידם הכלכלי? אחד הפתרונות החשובים במסגרת קרן הפנסיה הוא כיסוי ביטוחי ל- "בן עם מוגבלות", המאפשר לילד/ה לקבל קצבת שארים לכל ימי חייהם. -
אתם שאלתם – המומחים עונים: 7 שאלות נפוצות על פנסיה
האם הכסף שחסכתי באמת יעמוד לרשותי כשאצא לפנסיה? מה קורה לפנסיה במעבר לחו"ל או רילוקיישן, ומה היתרון של קרן פנסיה לעומת נדל"ן? אלה רק חלק מהשאלות ששואלים אותנו כל הזמן. ריכזנו עבורכם 7 שאלות עם 7 תשובות שעשויות להיות רלוונטיות לציבור החוסכים בישראל -
2025 כבר כאן: ארבעה דברים שאתם יכולים לעשות בפתחה של השנה שעשויים לשפר את העתיד הכלכלי שלכם
לוודא שהפנסיה מנוהלת במסלול ההשקעה המתאים, לעבור על מטרות החיסכון בתיק ההשקעות ולפתוח חיסכון לילדים – אלה רק חלק מהדברים שתוכלו לבצע בפתחה של שנה אזרחית חדשה, להתייעל ולבצע בחירות חכמות יותר שעשויות לשפר את מצבכם הכלכלי בעתיד

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.