להלן תמלול הסרטון:
אילו מדדים ירוקים חדשים הושקו לאחרונה בבורסה בת"א?
שלום לאה, הבורסה בת"א מצטרפת למגמה העולמית, של עידוד צמצום השימוש בדלקים פוסיליים מזהמים, ומעבר לשימוש רחב יותר באנרגיה ירוקה, באמצעות השקת מדדים שכוללים חברות עם אוריינטציה סביבתית. השקת המדדים מאפשרת למשקיעים חשיפה ונגישות גבוהה יותר לחברות בתחום. המדד הראשון שכבר הושק בתחילת נובמבר, הוא מדד הקלינטק, או במילים אחרות טכנולוגיה נקייה, המתמקד בחברות שעוסקות בתחום האנרגיה המתחדשת, ביעילות אנרגטית וצמצום הפגיעה באיכות הסביבה וכולל בסך הכל 12 חברות. המדד השני הוא למעשה גרסה ירוקה למדד ת"א 125. המדד יכלול את חברות מדד ת"א 125, למעט אלה שפעילותן נוגעת לשימוש או לייצור דלקים פוסיליים, כדוגמת גז, פחם או נפט.
דרור, כיצד באה לידי ביטוי המגמה הירוקה בשוק ההון העולמי?
מגמת ההשקעה באנרגיה מתחדשת הולכת ותופסת תאוצה בשנים האחרונות, והסבירות היא שהתחום ימשיך לצמוח בקצב מהיר גם בהמשך. השימוש באנרגיה ירוקה הוא בריא יותר ונקי יותר, אך במקביל הוא גם חסכוני יותר, שכן ככל שעובר הזמן הציוד הנדרש להפקת אנרגיה ירוקה הופך זול ונגיש יותר. תאגידי ניהול השקעות רבים בעולם כבר מכריזים בגלוי על יעדים להפחתת ההשקעה או החשיפה לחברות שנחשבות מזהמות בנכסיהן. חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, בלאקרוק, כבר צמצמה בצורה משמעותית את ההשקעות שלה בחברות מזהמות, והיא פועלת להרחבת היצע המוצרים שמבוססים על ESG, כלומר השקעות אחראיות שמתחשבות בסביבה ובחברה.
ולסיום, האם יש הבדל משמעותי בין ביצועי המדדים הרגילים לעומת מדדים ירוקים לאורך זמן?
המדדים הירוקים, או המדדים בגרסת ה-ESG, מניבים בדרך כלל תשואה שאינה נמוכה ביחס למדדים ה"רגילים" באותה קטגוריה לאורך זמן, ולעיתים אף מצליחים להשיג תשואה גבוהה יותר מזו של המדדים הרגילים. כך לדוגמה, תשואת מדד ה-s&p500 בשנה האחרונה עומדת על כ - 14.8%, בעוד שהמדד בגרסתו הירוקה, s&p500 ESG, הניב תשואה של כ-18% באותו פרק זמן. הבדל משמעותי אפשר לראות במדדי ה-MSCI. מדד MSCI Global Inviroment אשר מתמקד בחברות סביבתיות או בחברות שפועלות לצמצום פליטות המזהמים, הניב מתחילת השנה ונכון לסוף חודש אוקטובר, תשואה דו ספרתית של כ-38%. המדד Msci World שהינו מדד כללי לכלכלה העולמית, הניב באותו פרק זמן תשואה שלילית של מינוס אחוז. ב-12 החודשים האחרונים הניב המדד הירוק תשואה של כ-46%, בעוד המדד הרגיל הניב תשואה של כ-5% בלבד.
אולי יעניין אותך
-
מחירי הרכב המשומש עלו בשנתיים האחרונות עקב בעיות בשרשרת האספקה לכלי רכב חדשים, שהסיטו צרכנים לשוק היד שנייה. האם המגמה הזו ממשיכה, וכיצד מתמודד הענף עם עליית הריבית?
-
האם יצרניות הבירה הן אי של יציבות בתקופות של אי ודאות?
ענף הבירה שייך לסקטור הצריכה הבסיסית, הנוטה לתפקד בצורה טובה יותר בתקופות של האטה כלכלית או מיתון. גם בשיאו של משבר הקורונה, יצרניות הבירה שמרו על תזרים חיובי והצליחו להימנע מפגיעה משמעותית, על אף השיתוק המוחלט של אירועי הספורט התרבות והברים -
איך משפיעה התנודתיות בשווקים על שע''ח שקל-דולר?
במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים, ראינו את השקל הולך ומתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ומול הדולר בפרט. לאחרונה, המגמה התהפכה והדולר הוא שמתחזק מול השקל. ננסה להבין למה -
האם מותגים חזקים הם בעלי פוטנציאל עמידות גבוה יותר בעתות משבר?
הסביבה הכלכלית משתנה לאחרונה לנגד עינינו, עם אינפלציה שנוגעת בשיאים חדשים וריבית עולה בכל העולם. ההערכות הן שצרכנים יישארו נאמנים במידה כזו או אחרת למותגים החזקים ביותר, מה שמקנה לאותן חברות יכולת לייצר כוח תחרותי חזק גם בעתות משבר
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 30/11/2020 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.