אילו אג"ח קונצרניות מומלץ לקנות ב-2018?
האג"ח המקומי המשיך להניב תשואות יפות בשנה החולפת וגם השקל ממשיך להיות חזק ביחס למט"ח, ולכן אפשר
להעריך כי הריבית בארץ לא תעלה בשנתיים הקרובות. הסיטואציה הזו תומכת במחירים הגבוהים יחסית של אגרות החוב הממשלתיות בארץ בהשוואה למקומות אחרים בעולם. גם באפיק הקונצרני אנו רואים תמחור יקר יחסית של מרבית האגרות. עם זאת, יש לא מעט חברות איכותיות שלהערכתנו יצליחו לשרת את החוב שלקחו בצורה טובה, אולם אגרות החוב שלהן עדיין נסחרות בתשואה לפדיון אטרקטיבית ביחס לסיכון.
לדוגמא, רוטשטיין אגח ה' מציעה תשואה ברוטו לפדיון של 2.88% במח"מ קצר של 1.52 שנים. המדובר בחברת יזמות וביצוע בתחום הנדל"ן למגורים, שעיקר פעילותה בתחומי הפריפריה בדירות למעמד הביניים. בזכות הניסיון והמוניטין הרב של החברה, אנחנו מאמינים שהיא תסיים בהצלחה את הפרויקטים הנמצאים בהקמה ותמשיך להצליח לשווק פרויקטים נוספים בעתיד. סדרת האג"ח המדוברת מגובה בשעבוד על חשבון עודפי רווח של שני פרויקטים באור עקיבא ובכפר יונה, הנמצאים בשלבי בניה מתקדמים ומשווקים בקצב משביע רצון בהתאם לצפי, כך שהתשואה נראית אטרקטיבית ביחס לרמת הסיכון הנמוכה.
עבור משקיעים שונאי סיכון אנו ממליצים על עזריאלי אג"ח ג' עם מח"מ 4.84 שנים ותשואה ברוטו לפדיון של 0.78%. את חברת עזריאלי לא ממש צריך להציג, ובכל זאת, החברה פועלת בתחום הנדל"ן המניב בארץ. בבעלותה של החברה נכסים משמעותיים ואיכותיים כגון קניונים מובילים במרכזי אוכלוסייה גדולים. החברה נוהגת לפעול תחת מינוף נמוך מאוד בהשוואה לחברות מקבילות בתחום, מה שהופך את אגרות החוב שלה לבטוחות יחסית. האג"ח מקבלת דירוג דומה לאג"ח של הבנקים, אולם עם תשואה עודפת עליהם, מה שהופך אותה לאטרקטיבית.
אג"ח מעניינת נוספת במח"מ בינוני ורמת סיכון נמוכה יחסית, היא שפיר אג"ח א' (מח"מ 4.02 שנים ותשואה ברוטו לפדיון של 1.68%). שפיר הינה אחת מהחברות הגדולות במשק בתחום קבלנות ועבודות תשתית ובניה. היא נהנית מהפעילות לכל אורך שרשרת הערך, החל משלב כריית המחצבים וכלה בהקמה ותפעול של פרויקטים, ולכן אנו סבורים כי היא תמשיך ליהנות מיציבות גבוהה ביחס לתחום פעילותה ותשרת ללא קושי את תשלומי הריבית.
משקיעים המחפשים הזדמנויות אטרקטיביות יותר ומוכנים לעלות ברמת הסיכון, יכולים להסתכל למשל על טבע אג"ח 4.1% 2046 (מח"מ 15 שנים ותשואה ברוטו לפדיון של 5.63%). כולנו מכירים את טבע, חברת התרופות הישראלית שנמצאת כעת בסיטואציה מאתגרת למדי. כידוע, החברה התמנפה יתר על המידה לאחרונה לצורך ביצוע רכישה משמעותית ולא טובה, שהובילה לירידה ברווחים. חברות הדירוג מיהרו להוריד את הדירוג של אגרות החוב של טבע לרמת "זבל" והתשואה לפדיון שלהן זינקה. מצד שני, החברה מינתה מנכ"ל חדש ומנוסה, החלה בתהליך של מימוש נכסים והצהירה על תוכנית התייעלות מרחיקת לכת שתכלול גם פיטורי עובדים על פי הצורך.
להערכתנו, למרות שהמשימה לא תהיה קלה ותיקח זמן, החברה תצליח לשרת את החוב גם אם תידרש לגיוס הון מניות בהיקף משמעותי. מחזיקי המניה עלולים להיפגע מכך, ואולי גם מחזיקי האג"ח הקצרות, אולם בהנחה שהחברה תצליח לשרת את החוב בטווח הארוך, מחזיקי האג"ח הארוכות צפויים לקבל את מה שמגיע להם. לדעתנו, התשואה לפדיון מפצה על הסיכון ולכן האג"ח נראית מעניינת להשקעה ללקוחות בעלי פרופיל סיכון גבוה יותר.
אולי יעניין אותך
-
בימים של תנודתיות גבוהה בשווקים, רבים מחפשים חלופה עם חשיפה פחותה לשוק ההון. פיקדונות מט"ח הם אפיק המאפשר ליהנות מעליית הריבית, לצד נזילות גבוהה יחסית בפיקדון לטווח קצר
-
תחילתו של תיקון היסטורי? ירידה במחירי הבתים בארה''ב
שוק הנדל"ן האמריקאי מראה סימני צינון עקב עליית הריבית, וצניחה במחירי הבתים לרכישה ולשכירות -
כשהדולר והאירו הפכו שווים: הסיבות, המגמות והמשמעויות
לראשונה מזה 20 שנה, הדולר והאירו – שני המטבעות המרכזיים ביותר - נסחרים בשוויון. יש לכך שלל סיבות, כשהמרכזית היא כמובן העובדה שמתווה העלאות הריבית בארה"ב מהיר וברור הרבה יותר ביחס למדינות אירופה, מה שמחזק את הדולר. אבל זה לא הכל -
כיצד משפיעות האינפלציה ועליית הריבית בארה''ב ובעולם על שוק האג''ח?
לאחר עשור של אינפלציה אפסית וריבית נמוכה, בחודשים האחרונים חל שינוי. האינפלציה עולה ובמדינות כמו ארה"ב ואנגליה אף נמצאת בשיא של עשרות שנים. בתגובה, הבנקים המרכזיים נוקטים בהעלאות ריבית במטרה לרסן את קצב עליית המחירים. כיצד צפוי לפעול הבנק המרכזי בארה"ב בתקופה הקרובה ומהן ההשלכות שכבר רואים כיום על שוקי האג"ח?
פרטייך נקלטו במערכת