אחרי ההתאוששות ב-2017, נראה שהשנה שוק הנפקות המניות שוב "חורק".
לאחרונה, נראה שחברות חדשות מתקשות להיכנס לבורסה. מה עשויות להיות הסיבות לכך שכל כך הרבה הנפקות של מניות לא יוצאות לפועל?
לאחר שב-2017 חלה התעוררות בתחום הנפקות האקוויטי, השנה הרבה הנפקות כשלו. ייתכן והבעיה היא שחברות פרטיות איכותיות אינן מעוניינות להיכנס לבורסה, בעיקר בגלל הרגולציה הכבדה על שוק ההון והעובדה שיש חלופות לגיוס כסף פרטי בשפע. אלו שכן בוחרות להנפיק, עושות כן בין השאר עקב רמות התמחור הגבוהות יחסית. אולם, לאחר מספר הנפקות פחות מוצלחות, המשקיעים נעשו יותר סלקטיביים ובנוסף, ייתכן שה"רעב" להשקעות אקוויטי בשוק ירד עקב פדיונות מקרנות הנאמנות המנייתיות.
ובכל זאת דובי, היו הנפקות ראשונות שכן הצליחו והמשקיעים הרוויחו בהן. מה מייחד את החברות האלו?
מדי פעם מבנה התמריצים של החברה והחתמים מייצר מצב בו הנפקות מתבצעות בסביבה אשר מאפשרת רמת תמחור גבוהה. לעומת זאת, השחקנים האחרים בשוק (בעיקר המוסדיים) לרוב מייצרים לחץ על המנפיקים לבצע תמחור ריאלי. התוצאה הסופית של מאזן הכוחות הזה איננה וודאית ולכן בחינה מעמיקה ובחירה סלקטיבית היא הכרחית. למשל, פתאל החזקות שהונפקה בתחילת השנה, המשיכה להציג צמיחה ורווחיות חזקה, ומאז ההנפקה המניה עלתה ביותר מ-30%. פתאל היא החברה הגדולה ביותר מבין המנפיקות השנה והיחידה שנכנסה למדד ת"א 35, ולדעתנו היא עדיין אטרקטיבית להשקעה.
דובי האם גם אתם רואים מגמה של האטה גם בתחום הנפקות החוב?
כן, נראה כי הסלקטיביות הגבוהה של המשקיעים באה לידי ביטוי גם בשוק הנפקות האג"ח. תופעה זו מתרחשת לאחר מספר שנים בהן חברות רבות הצליחו לגייס חוב בזול, בעיקר בגלל הריבית הנמוכה במשק והתחזית לכך שהיא לא תעלה בעתיד הקרוב. הגדילו לעשות חברות נדל"ן מארה"ב, שניצלו את הריצה של המשקיעים לאפיק הקונצרני והצליחו להנפיק אג"ח בריבית נמוכה משמעותית, ביחס לסיכון הגלום בהשקעה. ייתכן שהקשיים התזרימיים שהתעוררו אצל חלק מהן גרמו לאחרונה לזינוק בתשואות האג"ח שלהן ולעצירה של הנפקות חוב של חברות חדשות. נכון להיום, מצליחות לגייס חוב בעיקר חברות מקומיות גדולות בעלות דירוג גבוה.
אולי יעניין אותך
-
בימים של תנודתיות גבוהה בשווקים, רבים מחפשים חלופה עם חשיפה פחותה לשוק ההון. פיקדונות מט"ח הם אפיק המאפשר ליהנות מעליית הריבית, לצד נזילות גבוהה יחסית בפיקדון לטווח קצר
-
תחילתו של תיקון היסטורי? ירידה במחירי הבתים בארה''ב
שוק הנדל"ן האמריקאי מראה סימני צינון עקב עליית הריבית, וצניחה במחירי הבתים לרכישה ולשכירות -
כשהדולר והאירו הפכו שווים: הסיבות, המגמות והמשמעויות
לראשונה מזה 20 שנה, הדולר והאירו – שני המטבעות המרכזיים ביותר - נסחרים בשוויון. יש לכך שלל סיבות, כשהמרכזית היא כמובן העובדה שמתווה העלאות הריבית בארה"ב מהיר וברור הרבה יותר ביחס למדינות אירופה, מה שמחזק את הדולר. אבל זה לא הכל -
כיצד משפיעות האינפלציה ועליית הריבית בארה''ב ובעולם על שוק האג''ח?
לאחר עשור של אינפלציה אפסית וריבית נמוכה, בחודשים האחרונים חל שינוי. האינפלציה עולה ובמדינות כמו ארה"ב ואנגליה אף נמצאת בשיא של עשרות שנים. בתגובה, הבנקים המרכזיים נוקטים בהעלאות ריבית במטרה לרסן את קצב עליית המחירים. כיצד צפוי לפעול הבנק המרכזי בארה"ב בתקופה הקרובה ומהן ההשלכות שכבר רואים כיום על שוקי האג"ח?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.