להלן תמלול הסרטון:
מה הטריגר המרכזי לעליית מחירי הסחורות בחודשים האחרונים?
שלום זוהר, על מחירי הסחורות מופעל לחץ דו כיווני, מצד הביקוש וההיצע גם יחד. שיבושים בשרשרת האספקה העולמית, הרעה בתהליך הייצור שהפך פחות יעיל ופחות כלכלי, מחסור משמעותי בכוח אדם ועומסים בשוק הספנות הם רק חלק מהגורמים שמשפיעים על שוק הסחורות בעולם. במקביל, מחירי המתכות כמו נחושת וברזל נגעו לאחרונה בשיאים חדשים, לאור העלייה בהיקפי הביקוש. כל אלה לצד העובדה שהאינפלציה מרימה ראש ולאחר שהבנק המרכזי בארה"ב כבר צופה העלאות ריבית בשנים הקרובות, מייצרים סביבה תנודתית שפוגעת ביצרנים ומביאה את חלקם למצב של הפסדים וחדלות פירעון. המשמעות היא שגם הניסיונות של סין לחזור למסלול של צמיחה מואצת נפגעים בצורה משמעותית.
דרור, מה עושה סין כדי לנסות ולצנן את שוק הסחורות?
הנציבות הממשלתית לניהול ופיקוח על נכסים בסין דורשת כעת מחברות בבעלות המדינה לדווח על השקעות ופוזיציות בחוזים עתידיים ובסחורות. בנוסף, על החברות הוטלו הגבלות בנושא השקעות בשווקי סחורות בחו"ל, והרשויות מתרכזות בעיקר בניסיונות להקטין סיכונים ולצמצם ספקולציות, שדוחפות לעליית מחירים. החשש המרכזי בסין, כמו שכבר הזכרתי, הוא מפגיעה בהתאוששות הכלכלית שלה ממשבר הקורונה. השילוב של עלייה במחירי הסחורות והמתכות, לצד התעוררות אינפלציונית עשויים להביא למצב בו המפעלים נאלצים להעלות מחירים לצרכנים – ויביאו לפגיעה בכלכלה. במקביל, סין משחררת גם רזרבות לאומיות של חומרי גלם, בצעד חריג מאוד שלא נעשה כמותו כבר שנים ארוכות.
ולסיום, תוכל להרחיב? מה המשמעות של שחרור רזרבות?
המנהל הלאומי למזון ורזרבות בסין ישחרר מלאי של מתכות שיימכרו בסיטונות ליצרניות במדינה במחיר מופחת. באופן כללי, הממשל בסין אוגר סחורות באופן מתמיד, על מנת להתגונן מפני מצבים של עליות מחירים. במקרי חירום ובעת הצורך, המדינה משחררת סחורות מהמאגרים. המטרה הפעם היא להגדיל את ההיצע בטווח הקצר ולאותת לשוק כולו על ירידת מחירים. בעקבות הצעדים הללו, מחירי המתכות בבורסות הסחורות בלונדון ובשנחאי ירדו, ואליהן הצטרפו גם מניות מענף המתכות. בשורה התחתונה, כרגע אי אפשר לומר האם המהלכים שבהם נוקטת סין אכן יביאו לירידת מחירים שתחזיק גם בטווח הארוך, אך נראה שהיא צפויה להמשיך לפעול בדרכים יצירתיות כדי להילחם במגמה.
אולי יעניין אותך
-
בימים של תנודתיות גבוהה בשווקים, רבים מחפשים חלופה עם חשיפה פחותה לשוק ההון. פיקדונות מט"ח הם אפיק המאפשר ליהנות מעליית הריבית, לצד נזילות גבוהה יחסית בפיקדון לטווח קצר
-
תחילתו של תיקון היסטורי? ירידה במחירי הבתים בארה''ב
שוק הנדל"ן האמריקאי מראה סימני צינון עקב עליית הריבית, וצניחה במחירי הבתים לרכישה ולשכירות -
כשהדולר והאירו הפכו שווים: הסיבות, המגמות והמשמעויות
לראשונה מזה 20 שנה, הדולר והאירו – שני המטבעות המרכזיים ביותר - נסחרים בשוויון. יש לכך שלל סיבות, כשהמרכזית היא כמובן העובדה שמתווה העלאות הריבית בארה"ב מהיר וברור הרבה יותר ביחס למדינות אירופה, מה שמחזק את הדולר. אבל זה לא הכל -
כיצד משפיעות האינפלציה ועליית הריבית בארה''ב ובעולם על שוק האג''ח?
לאחר עשור של אינפלציה אפסית וריבית נמוכה, בחודשים האחרונים חל שינוי. האינפלציה עולה ובמדינות כמו ארה"ב ואנגליה אף נמצאת בשיא של עשרות שנים. בתגובה, הבנקים המרכזיים נוקטים בהעלאות ריבית במטרה לרסן את קצב עליית המחירים. כיצד צפוי לפעול הבנק המרכזי בארה"ב בתקופה הקרובה ומהן ההשלכות שכבר רואים כיום על שוקי האג"ח?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 30/06/2021 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.