חלק נכבד מקרנות ההשקעה הפרטיות ניצלו את השנים האחרונות כדי לממש נכסים ברווחים יפים. האם הן ממשיכות להשקיע את המזומנים בצורה חכמה או שהן יאלצו לשנות אסטרטגיה?
מהן קרנות השקעה פרטיות?
יש מגוון אפשרויות השקעה אלטרנטיביות מעניינות שאנו בוחנים גם מחוץ לבורסות, כגון נדל"ן, קרנות גידור וקרנות השקעה פרטיות. אפשרויות אלו מעניינות כל הזמן ובמיוחד בתקופות בהן קיימת אי וודאות גבוהה יחסית בשוק ההון. לשאלתך, קרן השקעה פרטית היא למעשה שותפות בין משקיעים – מוסדיים ופרטיים, לבין השותף הכללי, שהוא הגוף שמנהל את ההשקעה בעבור דמי ניהול ודמי הצלחה. השותף הכללי בוחר את ההשקעות לקרן ומנהל אותן, תוך מטרה להשביח את הנכסים ולייצר תשואה, ולעיתים גם לחלק דיבידנדים למשקיעים, בהתאם למדיניות הקרן. יש מגוון רחב של קרנות, החל מקרנות VC המשקיעות בחברות הייטק או ביומד, ועד לקרנות צמיחה, המשקיעות בחברות בוגרות ורווחיות.
מה היתרונות והחסרונות של הקרנות?
אחד היתרונות המרכזיים של קרנות ההשקעה הפרטיות היא האפשרות להיחשף לתחומים ולפרויקטים שאינם נגישים דרך שוק ההון. דוגמא לכך היא ההשקעה בכביש 6, פרויקט מוצלח שהיינו שותפים להשקעה בו בעבר. בנוסף, מחירי הנכסים בשוק הלא סחיר נמוכים יותר. הקרנות מנוהלות על ידי מנהלים מנוסים כך שחלק נכבד מהן מצליחות לייצר להשביח את הנכסים המושקעים. יש גם מתאם נמוך יחסית בין השקעות אלטרנטיביות לבין השוק הסחיר. מנגד, מדובר בהשקעה עם רמת נזילות נמוכה, תלות גבוהה בהון האנושי המנהל את הקרן, ונדרשת התמחות משפטית ומיסוית כדי לבחור בקרנות האיכותיות.
האם כל הקרנות מצליחות להרוויח?
כמו בקרנות נאמנות, גם ההצלחה של הקרנות הפרטיות תלויה באופן ישיר בבחירה חכמה של ההשקעות ובפיזור נכון של הנכסים. אחד מסיפורי ההצלחה היא קרן פימי. הקרן ביצעה השקעות מוצלחות בחברות כמו אורמת טכנולוגיות, אינרום בניה, נייר חדרה ועוד. מנגד, יש לא מעט קרנות שנכשלו ונסגרו. כאמור, כדי להשיג תשואה לאורך זמן, נדרשת סלקטיביות גבוהה בבחירת הקרנות. חייבים להכיר את תחום הפעילות לעומק, לבחון את היסטוריית ההצלחה וקבלת ההחלטות של מנהלי הקרן, ולבדוק היטב את העניינים המשפטיים והמיסויים תחתם פועלת הקרן כדי לצמצם את הסיכון במקרה של כישלון.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.