ההזדמנויות שמציעה איחוד האמירויות לישראל, ולהפך

הסכם נרמול היחסים שנחתם בין ישראל לבין איחוד האמירויות, הצית תקווה להסכמים עם מדינות נוספות, הוא גם יצר ציפייה להזדמנויות כלכליות חדשות ולשיתופי פעולה במגוון תחומים

"הסכם נרמול היחסים שנחתם בין ישראל לבין איחוד האמירויות, הצית תקווה להסכמים עם מדינות נוספות". לחיצת ידיים
סיוון הושמנד (3)
סיוון הושמנד
|
30 נובמבר, 2020

להלן תמלול הסרטון:

 

לפני שנדבר על ההזדמנויות העסקיות שנפתחו בפני הכלכלה הישראלית בעקבות נרמול היחסים, תוכלי לספר לנו על כלכלת איחוד האמירויות ועל מנועי הצמיחה המרכזיים שלה?

שלום לאה, איחוד האמירויות נחשבת לכלכלה מצליחה ועתירת משאבים, מדינה שהוקמה לפני כ-50 שנה לאחר איחוד של שבע אמירויות שונות, היא מונה כיום מספר תושבים של קרוב לעשרה מיליון, בדומה לישראל. כלכלת איחוד האמירויות עברה שינויים ותהפוכות לאורך השנים, ועד לפני כשני עשורים נחשבה לכלכלה חלשה באופן יחסי. עם הזמן, הגידול בתיירות הנכנסת והשימוש במשאבי הטבע הרבים שברשותה, כמו נפט וגז טבעי, עזרו לה לצמוח ולשגשג. במרוצת השנים היא החלה לטפס ולתפוס מקום מרכזי יותר במפת העסקים העולמית. בשנים האחרונות פועלת איחוד האמירויות כדי לגוון את מקורות ההכנסה שלה ולהפחית את התלות שלה בענף הנפט. אחד היעדים המרכזיים במדינה הוא להגדיל את היקף התיירות הנכנסת, ולשם כך בנתה תכנית אסטרטגית שאפתנית.

 

סיון, כיצד עשוי לבוא לידי ביטוי שיתוף הפעולה עם ישראל? 

נרמול היחסים יכול לתרום לכלכלה הישראלית בתחומים רבים ומגוונים. ראשית, איחוד האמירויות יכולה לשמש מקור נוסף לאספקת נפט לישראל, אשר עשוי להיות קרוב ויעיל יותר ביחס למדינות שמספקות כיום נפט לישראל. בנוסף, ייתכן כי תיירים רבים מאיחוד האמירויות יראו בישראל יעד אטרקטיבי למדי, לאור אתרי הקודש המוסלמיים הרבים שנמצאים בה. למעשה, מומחים באיחוד האמירויות מעריכים כי לאחר עיגון ההסכם, בכל שנה צפויים להגיע כ-750 אלף תיירים מאיחוד האמירויות לישראל. דבר נוסף הוא העובדה שהסכם עם איחוד האמירויות עשוי לספק לישראל גשר להסכמים אסטרטגיים עם מדינות ערביות נוספות כמו ערב הסעודית ובחריין, ויש לא מעט קולות שכבר מדברים בגלוי על שיחות לגיבוש הסכמים אלה.

 

ולסיום, נדמה שגם לכלכלת איחוד האמירויות יש הרבה מה להרוויח מההסכם.

נכון. ההסכם עשוי לאפשר לאיחוד האמירויות גישה לנשק מתקדם מארה"ב, שאחד מהם עשוי להיות מטוס ה-F35. עד כה, איחוד האמירויות לא הייתה יכולה לרכוש אותו, לאור החשש כי יפגע ביתרון של ישראל ואולי אף ישמש כנגדה. בנוסף, ההסכם עשוי לאפשר לחברות התעופה של איחוד האמירויות להטיס ישראלים דרך המפרץ ליעדים רחוקים, מה שלא התאפשר עד כה. ההסכם יכול לעזור להגברת התנועה האווירית במדינה, שנפגעה בצורה קשה כתוצאה ממשבר הקורונה. המדינות יוכלו לשתף פעולה בעוד מגוון תחומים כמו חקלאות, תשתיות, מים, תעשייה ביטחונית והייטק.

 

גילוי נאות

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 30/11/2020 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.