בשנים האחרונות ראינו התגברות של מגמת המיזוגים והרכישות בעולם. האם המשך המגמה יעשה טוב למחירי המניות?
בהיעדר צמיחה, עד מתי יוכלו החברות לשפר את הרווחים?
כבר התרגלנו לעובדה שהחברות בעולם לא צומחות בשיעורים גבוהים. באירופה, חלק נכבד מהן אף חוו ירידה בהכנסות בשנים האחרונות. למרות היעדר הצמיחה, הצליחו חלק מהחברות, במיוחד בארה"ב, לשפר את שורת הרווח הנקי בעקבות התייעלות שעברו בשנים האחרונות. כעת, כשתהליכי ההתייעלות הסתיימו ברובם, יהיה קשה לאותן חברות להמשיך להגדיל את הרווחים ללא צמיחה מהותית. ואכן, לפי תחזיות האנליסטים אנו צפויים לראות ירידה ברווח החברות ברבעון השני של השנה בהשוואה לרבעון המקביל של שנה שעברה. מיזוגים ורכישות הם למעשה הדרך העיקרית כרגע של החברות להגדיל את המכירות ולרצות את המשקיעים.
מדוע אנו רואים "מבול" של מיזוגים ורכישות בעולם?
בהיעדר צמיחה אורגנית, מנוע הצמיחה המרכזי של החברות הוא דרך מיזוגים ורכישות. רכישת מתחרה לא רק מגדילה את ההגמוניה של החברה בתחום, אלא גם משפרת באופן מיידי את המכירות ולרוב גם את השורה התחתונה של הרווח הנקי. לשמחתן של החברות, הריבית הנמוכה מאפשרת להן לקבל הלוואות כמעט בחינם כדי לממן את הרכישות שברצונם לבצע. עד עתה, חברות בארה"ב ביצעו רכישות בהיקף של כשמונה מאות וארבעים מיליארד דולר, גבוה יותר אפילו משווי המיזוגים שהיו בתקופה המקבילה ב- 2007. להערכתנו, ריבוי המיזוגים הזה צפוי להימשך כל עוד הריבית הנמוכה תאפשר לקבל מימון זול.
האם המשך ריבוי המיזוגים והרכישות טוב למניות?
מטבע הדברים, הצעת רכש לחברה ניתנת לרוב במחיר גבוה יותר משווי השוק שלה. ככל שהחברה הניקנת פחות מעוניינת ברכישה, המחיר יצטרך לעלות עוד. ראו למשל את הסאגה של טבע שמעוניינת לקנות את מיילן, שמצידה רוצה לקנות את פריגו. הנרכשות "עושות שרירים" כדי לטרפד את הרכישה העוינת, מה שמוביל אותן להעלות את המחיר ודוחף את המניות שנקנות למעלה. באותו אופן, ריבוי המיזוגים והרכישות בארה"ב נותן רוח גבית למניות בוול סטריט. כל עוד מגמת המיזוגים והרכישות תמשיך להיות חזקה, סביר להניח שנמשיך לראות מגמה חיובית גם במחירי המניות בשוק.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש של אלטשולר שחם.