תמליל הסרטון:
1. לאחרונה יש באזז גדול סביב חברות הפינטק. מה זה פינטק בדיוק ומה הגורמים שעודדו את הצמיחה של התחום?
פינטק הוא קיצור של "טכנולוגיה פיננסית", ובשנים האחרונות אנו אכן רואים גל של חברות כאלו, שמשנות את הדרך שבה אנו חוסכים כסף, מלווים לאחרים, משלמים עבור מוצרים, קונים מט"ח וגם משקיעים בשוק ההון. אחד הטריגרים המרכזיים להקמת חברות פינטק היה המשבר הפיננסי ב-2008, שפגע באמון של הציבור כלפי הבנקים. גם הריביות והעמלות הגבוהות שגובים הבנקים דחפו לחיפוש פיתרונות זולים יותר לקבלת הלוואות ולהעברת כספים. בנוסף, התגברות הרגולציה והרצון להילחם בהלבנות הון, עודדו חיפוש של פתרונות יעילים ובטוחים יותר. גם התרחבות השימוש בסמארטפונים, באינטרנט והשיפורים הטכנולוגיים בתחום ה"ביג דאטה", סייעו להתקדמות המהירה של שירותי הפינטק. התחום נמצא עדיין בחיתולים ובפני החברות עומדים אתגרים רבים והן גם לא נבחנו בזמן משבר כלכלי, אבל להערכתנו מדובר כאן במהפכה של ממש, שתשנה את הצורה בה אנו צורכים מוצרים פיננסים.
2. כיצד משנה עולם הפינטק את האופן בו אנו משלמים, חוסכים ומלווים?
חברות הפינטק מצאו דרכים יצירתיות כדי לייצר חלופות למערכת הבנקאית הרגילה. אחד השירותים המוכרים הוא ה- Apple Pay של אפל, שהופך את האייפון לארנק דיגיטלי שמחליף את המזומן ואת כרטיס האשראי. חברות אחרות פיתחו שירותים שמאפשרים העברת סכומי כסף בין אנשים ממדינות שונות על ידי שימוש ברשת האינטרנט ובטכנולוגיה למזעור הונאות, מה שמאפשר הוזלה משמעותית של העמלות. בתחום ההלוואות אנו רואים פריחה של חברות ההלוואות החברתיות, המאפשרות לקבל הלוואה מאנשים פרטיים באופן מיידי ובריבית נמוכה מזו שיציע לכם הבנק. דוגמא נוספת הן חברות פינטק, כמו Stripe למשל, שפיתחו טכנולוגיות סליקה ותשלום חכמות ומאובטחות, שמהוות כבר עתה את תשתית הסליקה של חברות מובילות כמו פייסבוק וטוויטר.
3. האם גם בשוק ההון כבר חווים את מהפכת הפינטק?
מהפכת הפינטק עדיין לא ממש מורגשת בשוק ההון הישראלי, אבל בארה"ב ההשפעות שלה כבר נראות. למשל, robo-advisors, מעין יועצים ממוכנים שבאמצעות מענה על שאלון ממוחשב מתאימים ללקוח את הרכב תיק ההשקעות המתאים לו. תופעה מעניינת נוספת, היא ההשקעות החברתיות. חברות כמו לדוגמא , eToro פיתחו פלטפורמות שמאפשרות למשקיעים לעקוב אחר משקיעים אחרים ולחקות את פעולות המסחר שלהם. נוסף עליהן, יש חברות כמו Robinhood, שהם ברוקרים לכל עניין ודבר, רק שהן פועלות במבנה ארגוני יעיל יותר המבוסס על מערכות אינטרנטיות, וכך מתאפשר מסחר במניות ללא עמלות. גם הבורסות עצמן מרגישות את השינוי, היות וההתרחבות של פלטפורמות גיוס המונים כמו קיקסטארטר ואחרות, נותנות לחברות אפשרויות גיוס כסף נוספות מחוץ לשוק ההון. עוד רחוק היום בו המחשבים יחליפו את האנליסטים ומנהלי ההשקעות האנושיים, אבל זה חלק מתהליך שינוי שעובר העולם כולו וגם שוק ההון יצטרך לעבור אותו.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 01/06/2017 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.