האג'נדה של טראמפ מדברת על חיזוק הכלכלה האמריקנית מול הטלת מגבלות סחר עם ארה"ב. אילו שווקים צפויים להיפגע מהרפורמות בעידן טראמפ ואילו ימשיכו לשגשג?
האם ניצחונו של טראמפ הוא בשורה רעה לשווקים המתעוררים?
התוכנית הפיסקאלית המרחיבה של טראמפ, שמדברת על חיזוק ההשקעות בארה"ב פנימה והורדת מיסוי, צפויות לחזק את הדולר ולהוביל להעלאת ריבית. דולר חזק שנתמך בריבית עולה בארה"ב הם גורמים שליליים עבור שווקים מתעוררים. עליית תשואות האג"ח האמריקניות תזרים לארה"ב השקעות, בנוסף לממשלות ולחברות הזרות יהיה קשה יותר לפרוע חובות הנקובים בדולר. טראמפ גם מדבר על הטלת מגבלות סחר עם ארה"ב, וגם זה יכול לייצר פגיעה בהכנסות של מדינות הנשענות על ייצוא לארה"ב. הדברים האלו מתווספים לשלל הבעיות שגם כך יש בחלק מהשווקים המתעוררים, כך שמי שרוצה להשקיע בהם צריך לברור ביניהם בסלקטיביות רבה מתמיד.
מי השווקים מהם כדאי להתרחק לעת עתה?
להערכתנו, טראמפ אמנם לא יממש את כל ההצהרות שלו מלפני הבחירות, אבל עדיין למדיניות הפנים-אמריקנית שלו תהיה השפעה שלילית על חלק מהשווקים המתעוררים. מקסיקו עלולה להיות הנפגעת העיקרית ממגבלות הסחר עם ארה"ב וגירוש מהגרים מהמדינה, ולכן בשלב זה היינו מתרחקים מהשקעות בה. גם סין עשויה להיפגע מכך אך בצורה מתונה הרבה יותר. עדיין, בעיית החוב החריפה של רבות מהחברות לא נפתרה, כך שהסיכון בשוק המניות הסיני ממשיך להיות גבוה. גם מהשקעות בברזיל היינו נזהרים בשלב זה, פחות בגלל טראמפ, אלא יותר בגלל הבעיות המבניות והשחיתות הגבוהה שרחוקות מפיתרון.
אלו שווקים מתעוררים דווקא צפויים לשגשג בשנים הקרובות?
מדינות שההתנהגות הכלכלית שלהן מתבססת על הצמיחה המקומית, לא צפויות להערכתנו להיות מושפעות מההשלכות של ניצחונו של טראמפ, הודו היא דוגמא טובה לכך. הכלכלה ההודית צמחה בשנים האחרונות בשיעור ממוצע של כ- שישה אחוזים, ואת 2016 היא צפויה לסיים עם צמיחה של למעלה מ - 7%. זה מציב את הודו לפני סין ככלכלה הצומחת בקצב הגבוה ביותר בעולם. שלל הרפורמות החברתיות-כלכליות שיושמו במדינה בהצלחה הובילו לירידה חדה בהיקף העוני ולשיפור ביציבות הפיננסית. להודו יש עדיין כברת דרך לעבור כדי להגיע לרמה של מדינות מתפתחות מובילות, אבל היא בהחלט בכיוון הנכון, ולכן היא מהווה לדעתנו יעד השקעות אטרקטיבי.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.