אחרי צמיחה נאה של הכלכלה האירופית לאורך מרבית 2018, כעת התחזיות מדברות על ירידה צפויה בקצב הצמיחה בשנה הקרובה.
להלן תמלול הסרטון:
אחרי התאוששות בשנים האחרונות, האם הכלכלה האירופית שוב "מתקררת"?
שלום לאה, לאחרונה אכן ניכרים סימנים של האטה באירופה. הבעיה היא לא רק במדינות כמו איטליה, יוון או טורקיה, אלא גם אצל מעצמות כמו גרמניה, שעמדה על סף מיתון במחצית השנייה של 2018 בעקבות ירידה במכירות מכוניות חדשות במדינה. אם טראמפ יחליט להטיל מכס על ייבוא רכבים מאירופה, זו צפויה להיות מכה קשה נוספת לגרמניה ולשאר המדינות המתבססות על תעשיית הרכב. גם ההיפרדות של בריטניה מהאיחוד במסגרת הברקזיט לא הולכת "חלק", ובנוסף, אירופה עוברת שינוי פוליטי־חברתי שהולך ומסלים, עם עלייתן של מפלגות לאומניות על חשבון המנהיגים הוותיקים. כל הדברים האלו מגדילים את החששות של המשקיעים מהצפוי באירופה בשנה הקרובה.
האם הבנק המרכזי יצטרך להמשיך לתמוך בכלכלה האירופית או שהיא בכל זאת יכולה להסתדר בכוחות עצמה?
לדעתנו, אירופה "הורידה הילוך", אבל היא לא חוזרת למשבר. הצמיחה הצפויה בשנה הקרובה אכן נמוכה, 1.6%, אולם היא עדיין חיובית. בנוסף, האבטלה באירופה ירדה מתחת ל - 8%, הרמה הנמוכה ביותר בעשר השנים האחרונות, והשכר הממוצע ממשיך לטפס. הבנק המרכזי אמנם הפסיק את תוכנית רכישת האג"ח שלו, אולם הוא צפוי להשקיע מחדש את כספי האג"ח שיפקעו. נגיד הבנק גם הצהיר כי הריבית תישאר ללא שינוי לפחות עוד שנה, וזה ככל הנראה יתמוך בהמשך ההתאוששות הכלכלית. במילים אחרות, אירופה צפויה להמשיך לצמוח לאט יחסית למדינות מערביות אחרות, אבל היא כנראה לא תדרדר ל"תרחיש יפן" של מיתון ארוך שנים ודפלציה.
אז תומר, האם להמשיך להתרחק מהשקעות באירופה או שאפשר להתחיל להגדיל חשיפה לשם?
לאור הצמיחה האיטית וסל הסיכונים הקיימים שם, אנחנו מעדיפים לשמור על חשיפה נמוכה בלבד להשקעות באירופה. ההתמקדות שלנו היא בחברות אירופאיות איכותיות ויציבות, שרוב המכירות שלהן מכוונת מחוץ ליבשת, כך שהן לא תלויות באופן ישיר בהתפתחויות באירופה. לדוגמא, חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה, שמציגה קצב צמיחה מהגבוהים בענף ומניותיה נסחרות במכפיל רווח נמוך מידי לטעמנו. גם לשוק האג"ח האירופאי יש לנו חשיפה נמוכה בלבד. הריבית באירופה צפויה לעלות בעתיד הקרוב ולפגוע בתשואות, וגם מרווחי התשואה עדיין מצומצמים בשביל לפצות על הסיכון. לכן, אפשר לעקוב מהצד אחר ההתפתחויות באירופה, ולהשקיע אם וכאשר הזדמנויות יתחילו לצוץ.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 28/02/2019 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.