בין השריפות בקליפורניה לנגיף הקורונה: איך מקדמים בעולם את המהפכה הירוקה?

תקציב של חצי טריליון דולר באירופה לצמצום פליטות המזהמים לאפס, ותוכנית להרחבת היקף מכירות הרכבים החשמליים בסין: מה הפוטנציאל הטמון במהפכה הירוקה שהולכת ומאיצה, ואיך זה שדווקא עכשיו הגיעו מניות רבות בסקטור, לשיא כל הזמנים?

"תקציב של חצי טריליון דולר באירופה לצמצום פליטות המזהמים לאפס". בית עם קולטי שמש
אורן אברהם (3)
אורן אברהם
|
25 אוקטובר, 2020

 

חברות רבות בתחום האנרגיה הסולארית והאנרגיה הירוקה נמצאות דווקא עכשיו בשיא כל הזמנים. איך אפשר להסביר זאת?

חברות האנרגיה הסולארית כמעט ולא הושפעו ממשבר הקורונה, ולהפך, רבות מהן נסחרות דווקא עכשיו בשיא כל הזמנים. בארה"ב היה זה בעיקר על רקע המרוץ לנשיאות והבטחות שונות להוציא לפועל תוכניות לקידום השימוש באנרגיה חליפית, ובמדינות נוספות בעולם פועלים על מנת לקבוע יעדים ברורים לצמצום כמות הפליטות כבר בשנים הקרובות. את הנזק הנרחב של ההתחממות הגלובלית אנחנו רואים כל הזמן: גל שריפות חריג בהיקפו באוסטרליה בקיץ הקודם שהעלה בלהבות דונמים רבים של חורש, ושריפות ענק בקליפורניה אשר בנקודה הנוכחית נראות כקדימון למה שעוד צפוי בשנים הבאות. במקביל לאלו, אפשר לראות גם את הצד הנגדי: פריחה במכירות רכבים חשמליים, התקנה נרחבת של מערכות סולאריות בעולם ומדינות שמקדמות מכרזים להקמת תחנות רוח.

אורן, מה נעשה מצד מדינות בעולם לצמצום השימוש במזהמים?

מדינות רבות בעולם פועלות במרץ על מנת לקדם את הנושא הסביבתי, עם קביעת יעדים ברורים של צמצום כמעט מוחלט של פליטות המזהמים בעשרות השנים הבאות. סין, הנחשבת למזהמת הגדולה בעולם, הוציאה תכנית במטרה להגיע לאפס פליטות פחמן דו-חמצני עד 2060. שוק הרכב החשמלי הגדול בעולם נמצא בסין, והפוקוס בתוכנית הוא הגברת היקף המכירות של רכבים חשמליים ורכבים היברידיים נטענים. התוכנית היא שעד 2025 רבע ממכירות הרכב בסין יהיו של רכבים חשמליים, היברידיים, או רכבי מימן. עד 2030 היעד עומד על כ-40%. לשם השוואה, במחצית שנת 2020 שיעור מכירות הרכב עם אנרגיה אלטרנטיבית בסין עמד על 4% בלבד. באירופה, מנהיגי המדינות הקצו לא פחות מחצי טריליון אירו במטרה להגיע ליעד של אפס פליטות פחמן דו חמצני עד שנת 2050.

ולסיום, האם המגמה הירוקה באה לידי ביטוי גם בשוק ההון? יש הבדל בין ביצועי מדדים שמתמקדים בחברות עם אוריינטציה סביבתית ביחס למדדים "רגילים"?

בהסתכלות על השנה הנוכחית, אפשר לראות פער משמעותי. כך למשל, מדדMSCI Global Environment אשר מתמקד בחברות עם אוריינטציה סביבתית או חברות שפועלות להפחתת פליטות המזהמים שלהן, עלה בכ-43% מתחילת השנה. מדד MSCI World שהינו מדד גלובלי לכלכלה העולמית עלה ב2% מתחילת השנה. גם בטווחים ארוכים יותר המדד הירוק מציג תשואה עודפת ביחס למדד הרגיל. ב-3 השנים האחרונות הציג המדד הירוק תשואה של כ-19%, והמדד הכללי עלה בכ-8% בלבד. גם בהסתכלות לטווח של 5 שנים מציג המדד הירוק תשואה עודפת של כ-8% ביחס למדד הרגיל. ביצועי העבר אומנם לא מנבאים את העתיד, אך בשורה התחתונה נראה שהמגמה הירוקה תימשך ואף תתרחב גם בשנים הבאות. היעילות הכלכלית הגבוהה שלה, לצד הערך הסביבתי מהווה מנוע צמיחה משמעותי, והיתרונות הרבים שהיא מביאה עמה, הם מצב של win-win עבור בני האדם וכדור הארץ כאחד.


גילוי נאות

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.