האם הסתיימו הירידות בבורסות בשנחאי ושנזן?
מדדי המניות של שנחאי ושנזן קרסו בשבועות האחרונים ב-20 עד 30 אחוזים מנקודת השיא, ומאז הממשלה הסינית מנסה לנקוט בכל דרך אפשרית כדי לבלום את הירידות. היא אסרה על קרנות פנסיה למכור מניות ובהמשך הזרימה אליהן כסף כדי שיקנו עוד, היא אסרה על ביצוע מכירות בחסר, והיא אף "רמזה" לבעלי עניין ולחברות שלא למכור את המניות שלהם. לאחרונה היא גם הודיעה שהבנק המרכזי יספק לברוקרים נזילות של כחצי טריליון דולר לקנית מניות. בטווח הקצר זה יכול לבלום את הירידות ואף להעביר את המניות לעליות, אבל בטווח הארוך יותר המניות יצטרכו לשוב ולרדת לשווי הגיוני יותר. לכן, כרגע עדיף להתרחק מרוב המניות בבורסות האלו.
האם המשך ירידות בשנחאי ישפיע על בורסות נספות?
עד עתה, השווקים בעולם לא התרגשו יתר על המידה מהמפולת בסין. למעשה, ייתכן שאת מרבית הירידות של השבועות האחרונים אפשר לייחס בעיקר לסאגה היוונית והבעיות של גוש היורו. אחת הסיבות לכך, היא הריכוזיות של הבורסה הסינית, הנגישות הנמוכה של משקיעים זרים אליה ואגרסיביות של הרגולטור בשוק ההון. סין היא גם מדינה יצרנית בעיקרה ולא צרכנית, כך שירידה בכוח הייצור שלה לא בהכרח צריך להשפיע על התמ"ג של מדינות אחרות. ובכל זאת, סין של היום רוויית בעיות - בועת נדל"ן, משבר אשראי, שחיתות גבוהה ועוד. לכן, אם המצב בסין באמת יורע והמניות הסיניות ימשיכו לרדת בצורה חדה, זה בסופו של דבר עלול להשפיע גם על בורסות אחרות.
האם המניות הנסחרות בהונג קונג אטרקטיביות?
בעוד המניות בשנחאי ושנזן עלו בצורה חריגה בשנה האחרונה, המניות בהונג קונג עלו בצורה הגיונית הרבה יותר, בדומה לשיעור הצמיחה של החברות במדד. הבדל נוסף בין הבורסות הוא שבהונג קונג נסחרות גם חברות סיניות גלובאליות וגם חברות מערביות איכותיות שאינן סיניות. לאור זאת, אמינות הדוחות הכספיים של החברות הנסחרות בהונג קונג גבוהה יותר. גם מבחינה תמחורית, המכפיל הממוצע בהונג קונג עומד על 11 - מכפיל נמוך הן בצורה אבסולוטית ובוודאי בהשוואה למכפילים של המניות בבורסות הסיניות האחרות. תוסיפו לזה את פוטנציאל הצמיחה הגדול שעדיין עומד בפני החברות הסיניות, ותבינו מדוע אנחנו סבורים שהמניות בהונג קונג אטרקטיביות להשקעה.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש של אלטשולר שחם.