לאחרונה העלה הבנק המרכזי בארה"ב את הריבית לרמה הגבוהה ביותר בעשור האחרון.
להלן תמלול הסרטון:
שלום שי, הפד, העלה את הריבית בפעם השביעית לרמה של 2%, מה הרקע להחלטה?
שלום לאה. אכן הריבית הנוכחית הנה בשיעור שיא של העשור האחרון. מאוד חשוב להבין שבעקבות המשבר ב 2008, נקט הבנק המרכזי בפעולות קיצוניות מבחינתו בכדי לאפשר לשווקים לתפקד בצורה נורמלית ולאושש את הכלכלה עד כמה שאפשר. אחד מהמהלכים הייתה הפחתת הריבית לרמה אפסית והחזרת הביטחון במערכת הפיננסית שהבנק הוא חלק מאוד משמעותי בה.
ריבית אפסית אינה מצב נורמאלי בכלכלה שמתפקדת בצורה בריאה. לאחר שנתונים המעידים על התחזקות הכלכלה, כמו נתוני תעסוקה וצמיחה הראו על מגמה של התחזקות, החל הבנק בדצמבר 2015 להעלות בהדרגתיות ואיטיות את הריבית. מאז העלה הבנק את הריבית 7 פעמים, וכיום היא ברמה של 2%. כך שניתן להבין שהבנק ככל הנראה מרגיש בטחון בתוואי של הכלכלה.
כיצד המגמה של העלאת הריבית שתיארת עשויה להשפיע על השווקים הפיננסיים?
תראי לאה, סביר שהשחקנים השונים בשווקים אינם ממתינים להחלטת הבנק אלא מעריכים כל הזמן את תוואי הריבית לאור מכלול הנתונים שזורמים כל הזמן ועשויים לתת אינדיקציות על המצב הכלכלי. בנוסף הבנק המרכזי עצמו משתף את השווקים בתחזית שלו לגבי החלטותיו העתידיות ועושה מאמץ לא להפתיע. לכן, השפעת העלאת הריבית לרוב מגולמת במחירי הנכסים ובהתנהגותם. יחד עם זאת, היסטורית, נכסים פיננסיים נוטים להגדיל את התנודתיות שלהם כאשר מגמת הריבית עולה.
אם כך שי, האם נכון לעשות התאמות לתיק ההשקעות?
ריבית היא אמנם פרמטר משמעותי להתנהגות מחירי נכסים פיננסיים, אבל ממש לא היחיד. כאשר משקיעים לטווח ארוך, חייבת להיות הפנמה שתנודתיות היא עניין נורמאלי ולא בהכרח מעידה על שינוי מגמה של טווח ארוך. אמנם היא עלולה לא פעם לערער בטחון, אבל מנגד היא יוצרת בדרך כלל הזדמנויות, וכך, אנו מתייחסים אליה.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת