שוק ההון זה לא רק וול-סטריט. פיזור סיכונים אמיתי והגדלת הפוטנציאל לאתר הזדמנויות השקעה מצריך הסתכלות גלובאלית רחבה. כשעושים את זה, אלו שווקים נראים אטרקטיביים להשקעה ומאלו עדיף להתרחק?
האם הגיע הזמן לחזור להשקעות באירופה?
אירופה היא לא מקשה אחת, אבל התמונה הכללית שם עדיין לא נראית מספיק טוב. בגרמניה למשל ראינו השנה שיפור הן בצמיחה והן בסנטימנט העסקי. בהנחה שהריבית תישאר נמוכה והיורו ימשיך להיות חלש, המגמה החיובית הזו, לדעתנו תמשך. בריטניה, שכבר עלתה על מסלול חיובי, חזרה לאי-וודאות כלכלית אחרי ההחלטה לעזוב את האיחוד. עד שיסתיים המשא ומתן על ההיפרדות מהאיחוד, היא צפויה לסבול מקיטון בהשקעות ופיחות במטבע, מה שיקטין את הצריכה הפרטית ויפגע בצמיחה. ועדיין לא אמרנו מילה על המערכת הפיננסית הקורסת באיטליה או על הקשיים והאבטלה הגבוהה במדינות כמו ספרד או יוון. בקיצור, כל עוד אין התאוששות אמיתית, כדאי להגביל את החשיפה לאירופה.
מה לגבי אסיה, אילו מדינות מומלצות להשקעה בשנים הקרובות?
אין ספק שהודו היא אחת הכלכלות האטרקטיביות ביותר היום בעולם. הרפורמות המהפכניות ושלל הפרויקטים שיישם ראש הממשלה מודי, עזרו למדינה לצמוח מעל שבעה וחצי אחוזים בשנה האחרונה. בהודו יש עדיין מאות מיליוני אזרחים ללא תשתיות בסיסיות כך שיש לפניה עוד פוטנציאל צמיחה אדיר בשנים הקרובות. גם לגבי סין אנחנו אופטימיים. לכלכלה הסינית יש לא מעט אתגרים לפניה בשנים הקרובות, אבל נראה שהממשלה פועלת בצורה נחושה כדי להתמודד איתן, והחולשה של היואן תעזור בכך. מנגד,יפן נראית פחות אטרקטיבית. למרות תוכנית ההרחבה הכמותית מרחיקת הלכת של הבנק המרכזי, הצמיחה נמוכה ואין אינפלציה. להזכירכם, החוב הלאומי של יפן הוא יותר מכפול מהתמ"ג שלה, וזה קורה בזמן שתשואות האג"ח ל-10 שנים הן אפס. נראה שלממשל ולבנק המרכזי נגמרו הכדורים במחסנית העידוד הכלכלי.
האם מדינות דרום אמריקה או אוסטרליה אטרקטיביות להשקעה?
הרבה מדינות בדרום אמריקה מתבססות על ייצוא סחורות, ולכן רובן נפגעו ברמות שונות מירידת מחירי הסחורות בשנים האחרונות. ההתאוששות המסתמנת במחירי הסחורות עשויה לשנות את התמונה. בברזיל, נראה גם שהמלחמה בשחיתות עלתה מדרגה, ויש סיכוי שהצעדים החיוביים שנוקט הנשיא החדש יצליחו להחזיר את הכלכלה הברזילאית למסלול התאוששות. גם מקסיקו נראית טוב, אבל אם טראמפ אכן יטיל חסמים על ייבוא לארה"ב, מקסיקו עלולה להיות הנפגעת העיקרית מההגבלות האלו, ולכן הסיכון בהשקעה שם גבוה יותר. פרט אליהן, אוסטרליה נראית כיעד השקעה מעניין. המדינה רושמת הגירה חיובית בשנים האחרונות, מה שבדרך כלל מעודד התגברות של הצמיחה. אוסטרליה גם ידועה כמדינה עשירה במחצבים, וההתאוששות בתחום הסחורות תיתן שם רוח גבית כלכלית נוספת.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.