סין מתרכזת בעצמה-מי ירוויח מזה?
מיליוני אזרחים סיניים מהגרים מהכפרים לערים, מסגלים לעצמם אורח חיים מערבי, והתגברות הצריכה הזו משפיעה על הכלכלה הסינית. אלו חברות ייהנו מהצמיחה החדשה הזו?
האם הכלכלה הסינית היא עדיין הקטר של הצמיחה בעולם?
זה נכון שיש בסין בעיות, בעיקר בעיות אשראי ועודף היצע בשוק הנדל"ן, וזאת כנראה הסיבה להורדת דירוג האשראי של סין על ידי חברת הדירוג S&P לאחרונה. אבל למרות הסיכונים, הכלכלה הסינית עדיין מהווה אחד ממנועי הצמיחה המובילים בעולם, עם שיעור צמיחה שנתי של כ- 7% חלק נכבד מהצמיחה הזו הגיע מגידול כלכלי פנימי במדינה בעקבות הגירה מהכפרים לערים, צמיחת מעמד הביניים וסיגול אורח חיים והרגלי צריכה מערביים. למעשה, אפשרי שדווקא הניתוק של רוב האוכלוסייה מטכנולוגיה מערבית, הקל על הסינים לאמץ במהירות טכנולוגיות חדשניות של אנרגיה ירוקה וצרכנות חכמה, שבמקומות אחרים לוקח להן יותר זמן לחדור. להערכתנו, המגמות החיוביות האלו צפויות להימשך בעתיד ולתמוך בצמיחה במדינה.
אילו יתרונות יש לחברות הסיניות, שעוזרת להן למכור בכל העולם, לפעמים אפילו יותר מחברות מערביות?
הסינים ידועים במהירות בה הם מאמצים טכנולוגיות חדשות, וזה עוזר להם לצמצם פערים מול חברות מערביות מובילות. בנוסף, בתוך המדינה יש המון כסף שמחפש השקעות, ולכן לחברות סיניות יש אפשרויות לממן בקלות רכישות של חברות וטכנולוגיות מערביות, וכך לקצר את הדרך במחקר ופיתוח ולהגיע למכירות גלובליות מהר יותר. בסין יש גם כוח אדם זול ויעיל מאוד בהיקפים אדירים. בנוסף, יש במדינה מערכת רחבה של תשתיות פנימיות וחיצוניות, שמאפשרות לשנע מוצרים וסחורות מכל מקום בסין החוצה לכל נקודה על פני הגלובוס. הממשלה אפילו מסבסדת חלק מעלויות המשלוח, מה שנותן יתרון נוסף לחברות סיניות על פני חברות מערביות.
אלו חברות צפויות ליהנות מהצמיחה האורגנית המסיבית הזו והשינוי בהרגלי הצריכה בסין?
כשמיליוני כפריים סיניים עוברים לערים ומסגלים אורח חיים מערבי יותר, פתאום צריך לייצר עבורם המון מזון, תרופות, סמארטפונים, מכוניות ועוד הרבה דברים שקיימים במדינות מערביות בשפע מזה שנים. התופעה הזו מעודדת כניסה לסין של הרבה חברות מערביות, שחלקן הצליחו לחדור יפה למדינה. פרט אליהן, אפשר להעריך שהנהנות העיקריות מהפריחה בסין יהיו חברות הטכנולוגיה והקמעונאות האלקטרונית המקומיות, כמו ביידו, עליבאבא ו- TenCent. לא רק שהצרכנים הסינים מכירים אותן הכי טוב, הן גם נהנות מעלויות ייצור ושילוח זולות יותר בתוך המדינה, ולכן יהיה קשה לחברות זרות להתחרות איתן. החברות האלו גם בנו לעצמן שם בינלאומי, ולכן היקפי הייצוא שלהן מחוץ למדינה צפויים גם הם להימשך ולחזק את הפעילות שלהן.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת