הבנקים המקומיים פרסמו דוחות מעורבים לסיכום הפעילות ב-2018. האם ייתכן שמדובר בהאטה בצמיחה, או שבסך הכול מדובר בגידול זמני בהוצאות ובהפרשות החד-פעמיות לפרשיות העבר?
זוהר, הבנקים הישראלים פרסמו לאחרונה את הדוחות לסיכום 2018. איך נראות התוצאות בהשוואה לעבר?
לא היו הפתעות בתוצאות הפעילות של הבנקים בשנה האחרונה, ובנטרול השפעות חד-פעמיות כולם הגדילו את תיק האשראי שלהם והמשיכו להתייעל ולשפר את הרווחיות. בנק לאומי הגדיל את הרווח הנקי ב-2.7% לעומת 2017, והודיע על הגדלת הדיבידנד ל-50% מהרווח. בנק הפועלים עדיין מסובך בפרשיית העלמות המס בארה"ב, אבל בנטרול פרשייה הזו, גם הוא הגדיל את הרווח הנקי ב-230 מיליון שקל בהשוואה לשנה שעברה. בנק דיסקונט ביצע השנה התייעלות מרשימה והרווח הנקי שלו זינק ב-19.5% למיליארד וחצי שקלים. מזרחי טפחות היה מסובך גם הוא בפרשייה דומה לזו של פועלים אך לאחרונה נראה שהגיע להבנות עם רשויות המס האמריקאיות.
זוהר, מהם האתגרים המרכזיים העומדים בפני הבנקים ב-2019 כדי לשמור על ההובלה שלהם בתחום האשראי וההשקעות?
נראה כי הבנקים הולכים בשנים האחרונות בדרך הנכונה – מתייעלים, סוגרים סניפים מיותרים ומעבירים פעילויות לאון-ליין, והם צריכים להמשיך בזה כדי להצליח. בשנים האחרונות הולכת ומתגברת התחרות עם חברות אשראי חוץ בנקאי וחברות הלוואות חברתיות. הפעילות הזו עדיין קטנה, אבל הבנקים יצטרכו להפוך להיות תחרותיים יותר בריביות שלהם כדי לנסות לשמר את ההובלה שלהם בתחום. הבנקים גם יצטרכו ללמוד איך להרוויח כסף מתחום כרטיסי האשראי ביום שלאחר מכירת חברות אלו. סיכון נוסף, טמון בעלייה צפויה באשראי הצרכני לרמה גבוהה מידי. חלק מהבנקים כבר דיווחו שהם מרגישים ירידה מסוימת במוסר התשלומים של הלקוחות, ולכן הבנקים יצטרכו ככל הנראה לצמצם את הגידול בהיקף האשראי שהם מחלקים כדי לצמצם עלייה בשיעור החובות האבודים בעתיד.
לסיום, האם מניות הבנקים עדיין נסחרות בתמחור אטרקטיבי?
הבנקים המקומיים נראים יציבים מתמיד, ולכן פרט לפועלים, כל שאר המניות הציגו עליות מרשימות בשנים האחרונות. רוב הבנקים השכילו להתייעל ולהכין את עצמם למהפכה הדיגיטלית, ולמרות התחרות, לא צפויי להם קושי לשמור על השליטה בתחום האשראי. למרות שהריבית לא עלתה, הבנקים העלו את הריבית על ההלוואות בלי שזה השפיע באופן משמעותי על היקף האשראי שחולק. בנוסף, מכירת חברות כרטיסי האשראי צפויה להכניס הרבה כסף ללאומי ופועלים, שככל הנראה גם ימשיכו להרוויח עמלות משיווק כרטיסי אשראי. מניות הבנקים עדיין נסחרות בתמחור נוח, כך שאנחנו ממשיכים להיות אופטימיים לגבי השקעה במגזר זה.
אולי יעניין אותך
-
מחירי הרכב המשומש עלו בשנתיים האחרונות עקב בעיות בשרשרת האספקה לכלי רכב חדשים, שהסיטו צרכנים לשוק היד שנייה. האם המגמה הזו ממשיכה, וכיצד מתמודד הענף עם עליית הריבית?
-
האם יצרניות הבירה הן אי של יציבות בתקופות של אי ודאות?
ענף הבירה שייך לסקטור הצריכה הבסיסית, הנוטה לתפקד בצורה טובה יותר בתקופות של האטה כלכלית או מיתון. גם בשיאו של משבר הקורונה, יצרניות הבירה שמרו על תזרים חיובי והצליחו להימנע מפגיעה משמעותית, על אף השיתוק המוחלט של אירועי הספורט התרבות והברים -
איך משפיעה התנודתיות בשווקים על שע''ח שקל-דולר?
במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים, ראינו את השקל הולך ומתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ומול הדולר בפרט. לאחרונה, המגמה התהפכה והדולר הוא שמתחזק מול השקל. ננסה להבין למה -
האם מותגים חזקים הם בעלי פוטנציאל עמידות גבוה יותר בעתות משבר?
הסביבה הכלכלית משתנה לאחרונה לנגד עינינו, עם אינפלציה שנוגעת בשיאים חדשים וריבית עולה בכל העולם. ההערכות הן שצרכנים יישארו נאמנים במידה כזו או אחרת למותגים החזקים ביותר, מה שמקנה לאותן חברות יכולת לייצר כוח תחרותי חזק גם בעתות משבר
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.