המניות המומלצות בת"א ל-2018
השנה החולפת הייתה נהדרת עבור שוק המניות העולמי. מלחמה גרעינית בין ארה"ב לצפון קוריאה לא הגיעה, מלחמת סחר עם מקסיקו וסין גם היא לא נראית באופק, הברקזיט האנגלי עבר בשקט ואפילו ה"סערה" הספרדית בקטלוניה לא פירקה את גוש היורו. ומעל הכול, דונלד טראמפ נבחר לנשיאות ולא רק שלא הפיל את השווקים, רפורמת המיסוי ותוכנית התשתיות האדירה שהוא מתכנן דווקא נתנו דחיפה משמעותית למניות.
2018 צפויה להיות מאתגרת יותר היות ורוב הכלכלות העולם כבר חזרו לשיעורי צמיחה יפים, הרווחיות של החברות בשיא, אבל מנגד, אנו רואים ניצנים ראשונים של עלייה אינפלציונית בחלק ממדינות העולם. בנוסף, כמעט עשר שנים אחרי המשבר של 2008 ואחרי תוכניות הקלות כמותיות בהיקפים של טריליוני דולרים ויורו, נראה שהבנקים המרכזיים בעולם מתחילים לשנות כיוון. הפד האמריקני כבר עמוק בתוך העלאות הריבית והחל למכור אג"ח בהיקף של 20 מיליארד דולר בחודש. הבנק המרכזי האירופי צפוי להקטין את הרכישות שלו מ-60 מיליארד יורו ל-30 מיליארד יורו בקרוב, כך שכמות הכסף שהבנקים יחלקו לשוק תקטן משמעותית השנה. בהנחה שמרבית כלכלות העולם כבר יכולות לצמוח ללא הסיוע הזה, המגמה החיובית צפויה להימשך בשוק המניות גם השנה. מצד שני, אם הצמיחה תיחלש ללא התמריצים האלו, זה יכול לייצר טלטלה בשווקים. למרות הסיכון לכך, לטעמנו שוק המניות מהווה אפיק אטרקטיבי יותר בהשוואה לאפיק האג"ח הקונצרני, שם מרווחי התשואה מעל האג"ח הממשלתיות מצומצמים מאוד.
ומה לגבי שוק המניות המקומי? ובכן, בשנים האחרונות הוא צולע, בעיקר בגלל תלות גבוהה של המדדים במספר חברות מענף התרופות שנקלעו לקשיים. בפועל, רבות מהחברות ממגזר הפיננסים, התעשייה, הטכנולוגיה, והנדל"ן המניב הניבו תשואות יפות למשקיעים. גם לאחר העליות, התמחור של השוק הישראלי עדיין נראה אטרקטיבי. ולכן אנחנו ממשיכים להחזיק במניות מקומיות.
המגזר המועדף עלינו בבורסה בת"א הוא ענף הבנקאות, ואנחנו ממליצים במיוחד על מנית בנק הפועלים. מניית הפועלים הציגה ב-2017 ביצועי חסר בהשוואה לשאר מניות הבנקים, בעיקר בעקבות חשש המשקיעים כי הבנק ייקנס בסכום גבוה מההערכות המוקדמות בפרשת הסיוע להעלמת מס ללקוחות אמריקנים. למרות ההסתבכות בפרשיה הזו, ההתייעלות שביצע הבנק בשנים האחרונות נושאת פירות, והבנק הציג בשנה האחרונה תוצאות טובות. בהיותו בנק מוביל בארץ, פעילותו מתאפיינת בסיכון נמוך יחסית ומאפשרת תשואה נאה על ההון העצמי, מה שהופך את המניה לאחת המבטיחות לדעתנו לשנים הקרובות.
גם חברות האשראי החוץ בנקאי נראות מעניינות לאור הצמיחה בכלכלה המקומית. אטרקטיבית במיוחד נראית מנית האחים נאוי, שהיא השחקנית המובילה בתחום. החברה הציגה צמיחה משמעותית בהיקף הפעילות בשנים האחרונות והגדילה את תיק האשראי שלה לכ-2 מיליארד ש"ח. למרות הצמיחה המרשימה, המניה דווקא איבדה כרבע משוויה ב-2017, זאת בעקבות הודעת החברה על ביטול מדיניות הדיבידנד מתחילת 2018. עניין הוא שהחברה עשתה את זה על מנת לשמר את איתנותה הפיננסית, ואי בכוונתה לבטל את חלוקת הדיבידנדים לגמרי. לאחר הירידה, מניותיה נסחרות כעת במכפיל רווח של כ-9 בלבד. זו רמה תמחורית אטרקטיבית ביחס לרמות המכפילים הקיימות כרגע בשוק המניות.
יש בשוק המקומי עוד כמה חברות מעניינות, קטנות יותר שאנחנו אוהבים. למשל, דנאל. מדובר באחת החברות המובילות בתחומי הסיעוד, משאבי אנוש והפעלת מסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים. החברה הציגה צמיחה עקבית בשלושת מגזרי הפעילות שלה, שמרה על רווחיות יציבה וחילקה דיבידנד באופן קבוע. להערכתנו, המגמה החיובית בפעילותה תימשך גם בשנה הקרובה והמניה תתנהג בהתאם.
אולי יעניין אותך
-
מחירי הרכב המשומש עלו בשנתיים האחרונות עקב בעיות בשרשרת האספקה לכלי רכב חדשים, שהסיטו צרכנים לשוק היד שנייה. האם המגמה הזו ממשיכה, וכיצד מתמודד הענף עם עליית הריבית?
-
האם יצרניות הבירה הן אי של יציבות בתקופות של אי ודאות?
ענף הבירה שייך לסקטור הצריכה הבסיסית, הנוטה לתפקד בצורה טובה יותר בתקופות של האטה כלכלית או מיתון. גם בשיאו של משבר הקורונה, יצרניות הבירה שמרו על תזרים חיובי והצליחו להימנע מפגיעה משמעותית, על אף השיתוק המוחלט של אירועי הספורט התרבות והברים -
איך משפיעה התנודתיות בשווקים על שע''ח שקל-דולר?
במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים, ראינו את השקל הולך ומתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ומול הדולר בפרט. לאחרונה, המגמה התהפכה והדולר הוא שמתחזק מול השקל. ננסה להבין למה -
האם מותגים חזקים הם בעלי פוטנציאל עמידות גבוה יותר בעתות משבר?
הסביבה הכלכלית משתנה לאחרונה לנגד עינינו, עם אינפלציה שנוגעת בשיאים חדשים וריבית עולה בכל העולם. ההערכות הן שצרכנים יישארו נאמנים במידה כזו או אחרת למותגים החזקים ביותר, מה שמקנה לאותן חברות יכולת לייצר כוח תחרותי חזק גם בעתות משבר
פרטייך נקלטו במערכת