להשקיע כמו הגדולים: כך פועלים המשקיעים המפורסמים בעולם

מנהלי ההשקעות הגדולים בעולם מצליחים לנצח את השוק כבר עשרות שנים. הנה דרכי הפעולה שהם אימצו, העקרונות המרכזיים והשיטות שהם אימצו

להשקיע כמו הגדולים: כך פועלים המשקיעים המפורסמים בעולם
22 דצמבר, 2024

משקיעים גדולים כמו וורן באפט, פיטר לינץ', ביל אקמן ורבים אחרים מתבססים על מספר עקרונות השקעה פשוטים יחסית ליישום. עקרונות אלה, לטענתם, מסייעים להם לנצח את שוק המניות, כלומר להניב תשואה עודפת - כבר עשרות שנים. אחד מהעקרונות הבסיסיים שלהם הוא לימוד מעמיק של העסק בו הם משקיעים, כדי להיות בטוחים שהם קונים משהו איכותי שימשיך להרוויח למשך שנים ארוכות.

 

הם עושים את זה באמצעות ניתוח מעמיק של החברה המדוברת, בעיקר בהתבסס על הדוחות הכספיים והפרסומים השונים שקיימים לגביה. הם לא מסתפקים רק בבחינת המספרים הפיננסים בדוחות, אלא בוחנים גם את המודל העסקי של החברה, את הזירה בה היא פועלת ואת מידת היתרון התחרותי שלה (שיש המכנים אותו במונח "חפיר"). בנוסף, הם בוחנים את איכות ההנהלה והאם היא בעלת חזון ברור ויכולת ביצוע מצוינת. כל אלו ועוד עוזרים להם לאתר עסקים איכותיים עם אופק הצלחה ארוך טווח.

 

המשקיעים הגדולים בעולם אינם מתרגשים מתנודות יום-יומיות במחירי המניות שלהם. הם מבינים שבטווח הארוך השווי ההוגן של הפעילות העסקית של החברה ישתקף במחיר המניה שלה, ולכן שינויי מחיר קצרי טווח הנובעים מתנודות בשווקים ומגורמים חיצוניים, לרוב טכניים ורגשיים, ועל כן ככל הנראה לא צריכים להטריד את המשקיעים, ואסור להם לפעול משיקולים אמוציונליים כאלו. לשיטתם, צריך להתמקד בעיקר בביצועים העסקיים של החברה ולהחזיק את המניה בסבלנות, אפילו שנים רבות, כדי למקסם את התשואה שלה. אחד המשפטים הידועים של וורן באפט, אולי המשקיע הפרטי הגדול בעולם, מתייחס להחזקת מניות לטווח ארוך: "קנו רק מניות שתהיו מרוצים שאתם מחזיקים גם אם הבורסה תיסגר לעשר שנים".

 

הסבלנות של המשקיעים הגדולים באה לידי ביטוי גם באספקט של ניצול הזדמנויות. כמו עיט שאורב לטרף שלו, כך גם המשקיעים הגדולים ממתינים בסבלנות רבה להזדמנויות השקעה ולא רצים לקנות מניות בכל מחיר. וורן באפט נוהג לומר: "היה פחדן כשכולם חמדנים, וחמדן כשכולם פחדנים". המסר העומד בבסיס דבריו של וורן באפט הוא שלדעתו כדאי לנצל את התקופות בהן יש פחד של המשקיעים והשווקים יורדים בחדות, כי אז נוצרות הזדמנויות אטרקטיביות, כשהמניות ואגרות החוב נמכרות במחירים נמוכים יותר. התנהגות זו היא בדיוק הפוכה להתנהגות העדר המאפיינת משקיעים פחות מנוסים, שנוטים למכור מניות בפאניקה במהלך מפולת, לרוב בהפסד, וגם מפספסים את הראלי שמגיע לרוב בהמשך הדרך, כתיקון.

 

לעומתם, המשקיעים הגדולים מנצלים את הירידות כדי לקנות מניות של חברות איכותיות במחירים זולים. כך הם נהגו בכל אחד מהמשברים הגדולים, החל ממשברי הנדל"ן בשנות ה-90, בועת הדוט-קום ב-2001, משבר הסאב פריים ב-2008, וגם בפרוץ מגפת הקורונה ב-2020.  בשנים שלאחר המשבר הם השיגו את התשואות הטובות ביותר לקרנות ההשקעות שלהם.

 

משקיעים מצליחים גם נוטים להתמקד בענפים ותחומים שהם מכירים היטב ומבינים לעומק. מי שהיה בין הראשונים להבין את זה הוא פיטר לינץ', שנחשב לגדול מנהלי קרנות הנאמנות בכל הזמנים. הוא טען שכדאי "להשקיע רק במה שאתה מבין". וורן באפט לדוגמה, יישם את הכלל הזה לאורך השנים, ולראיה חלק נכבד מהשקעותיו היו בחברות ביטוח ופיננסים, תחומים בהם הוא מבין היטב. זה בניגוד לתחום הטכנולוגיה, שבאפט נמנע מלהשקיע בו, פשוט כי אין לו הבנה גדולה ויכולת חיזוי מספיק טובה בתחום.

 

לסיכום, על פי ניסיונם של המשקיעים המפורסמים הצלחה בהשקעות מצריכה העמקה והתמקדות בעסקים עצמם, הסתכלות והחזקה של ניירות הערך לטווח ארוך, תוך התעלמות מתנודות קצרות טווח הנובעות מגורמים חיצוניים זמניים. יכולות אלו עשויות לקרב אתכם עוד קצת לעולמם של המשקיעים הגדולים ולדרך הפעולה שלהם.

אולי יעניין אותך

הערות משפטיות: המידע לעיל לרבות הסכומים והשיעורים המפורטים בו, מעודכן לשנת 2024 והוא מוגש כמידע כללי בלבד. המידע אינו מהווה ייעוץ משפטי, המלצה ו/או חוות דעת, ואין בו כדי להוות תחליף להוראות החוק ו/או התקנון ו/או תחליף לייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או ייעוץ מס המותאמים לצרכי הלקוח או התחייבות של החברה להשגת תשואות. השימוש במידע הוא על אחריותו הבלעדית של המשתמש. עלולות להתגלות סטיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. המידע האמור מבוסס על מידע פומבי וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או לא מדויקים או לא מעודכנים. המידע אינו מהווה ייעוץ משפטי, המלצה ו/או חוות דעת, ואין בו כדי להוות תחליף להוראות החוק. האמור הינו חומר מסייע בלבד, ואין לראות במידע האמור כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לקבל על סמך האמור החלטות השקעה כלשהן המידע האמור הינו למטרות אינפורמטיביות בלבד, ואין בו משום ייעוץ ו/או פרסום ו/או הצעה ו/או שידול ו/או הזמנה לרכוש (או למכור) את ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בו. השימוש במידע הוא על אחריותו הבלעדית של המשתמש. המידע המוצג לעיל מהווה הערכה בלבד, ואין בו כדי להוות תחליף לשיווק השקעות אישי המתחשב בנתונים והצרכים המיוחדים של כל אדם. החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים בכתבה. אין באמור בכדי להוות התחייבות להשגת תוצאה ו/או תשואה עודפת ו/או תשואה כלשהי.

 

באתר זה נאסף מידע בטכנולוגיות שונות ונעשה שימוש בהתאם לאמור במדיניות הפרטיות>> תנאי השימוש באתר>>.