הפד אמר בצורה ברורה כי הריבית בארה"ב הולכת להמשיך לעלות בשנתיים הקרובות. האם זה ישפיע על הריבית בארץ וכיצד להתאים את תיק האג"ח להתרחשויות האלו?
האם הפד האמריקני העלה הילוך בקצב העלאות הריבית?
לפי ההצהרות והפעולות של הפד, אז התשובה היא שכן. הריבית בארה"ב עלתה לאחרונה שוב ברבע אחוז, ויושבת ראש הפד - ג'נט יילן, התבטאה באופן חד-משמעי כי הריבית תמשיך לעלות, כנראה עוד פעם אחת השנה ו-3 פעמים נוספות ב-2018. זה מתבקש לאור ההתאוששות המרשימה של הכלכלה האמריקנית. והאינפלציה, שנכנסה לטווח היעד הממשלתי. חיזוק נוסף לכך שהפד נחוש להעלות את הריבית כבר עכשיו, אפשר לקבל מהצהרת הנגידה בנוגע לתחילת מכירת תיק האג"ח האדיר בסך של 4.5 טריליון דולר, שנצבר במאזן הפד מאז המשבר של 2008. בכל זאת, חשוב לציין שלפי התנהגות שוק האג"ח האמריקני, נראה שהמשקיעים מעריכים שהריבית תעלה לאט יותר מהמתווה של הפד.
כיצד תשפיע העלאת הריבית בארה"ב על הריבית בישראל?
המצב הכלכלי בארץ מצוין, אבל להערכתנו לבנק ישראל אין סיבה להעלות את הריבית כרגע. קודם כל, בניגוד לארה"ב ולאירופה, בארץ אין לחצים אינפלציוניים בכלל. להיפך, חוץ משוק הדיור, בשנים האחרונות אפילו ראינו ירידות מחירים בשאר מרכיבי מדד המחירים לצרכן. העלאת ריבית גם תצמצם את פער הריביות בין ארה"ב לישראל וכך יכולה לחזק עוד את השקל ביחס לדולר, משהו שהנגידה בוודאי לא רוצה שיקרה. לכן, קשה להאמין שנראה העלאת ריבית בארץ בקרוב, גם אם ימשכו העלאות הריבית הצפויות בארה"ב.
האם בכל זאת עליית הריבית בארה"ב מצריכה שינויים בתיק האג"ח?
לאחר הבחירה של טראמפ ראינו זינוק בתשואות לפדיון של האג"ח האמריקניות הארוכות לרמה גבוהה מידי, והיה היגיון להאריך במקצת את המח"מ בתיקים כדי לנצל את העלייה המוגזמת בתשואות. מאז, המשקיעים התעשתו, והבינו כי למרות טראמפ, העלאות הריבית יהיו איטיות יותר. זה הוביל, כצפוי, לעליות במחירי האג"ח הארוכות והתשואות שלהן ירדו בחזרה למטה. כעת, התשואות לפדיון של אג"ח אמריקניות ל-10 ול-30 שנה מגלמות בצורה טובה יחסית את מתווה העלאות הריבית הצפוי של הפד בשנים הקרובות, ולכן לדעתנו לא צריך לעשות שינוי במח"מ של תיק האג"ח. בארץ כאמור, לא צפוי שינוי בריבית בעתיד הקרוב, ולכן גם שם אנחנו לא רואים סיבה לשנות את המח"מ בתיק.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.