בעוד רוב המדדים בעולם המערבי עולים, המדדים בבורסה בתל אביב דווקא יורדים. האם זה מעיד על חולשה של החברות המקומיות או שיש סיבה אחרת?
להלן תמליל הסרטון:
מדוע אנחנו רואים בארץ ירידות במדדים כאשר בשאר העולם במגמה החיובית נמשכת?
זה נכון שרוב המדדים בארה"ב ובאירופה הניבו תשואה חיובית השנה בעוד החלק מהמדדים בארץ במגמה שלילית, אבל זה נגרם מסיבה טכנית ולא בגלל שהחברות המקומיות לא אטרקטיביות. במדדים המובילים - ת"א 35 ו-125, יש נוכחות גדולה של חברות פארמה, כולנו שמענו על הבעיות של טבע למשל, שהשפיעה לשלילה על התנהגות המדדים. מנגד, המניות ממגזרים אחרים דווקא הציגו תוצאות טובות והמניות שלהן עלו השנה יפה. במדד המניות הקטנות יותר - SME60, הירידות השנה הן בעיקר תיקון לעליות החדות שראינו בשנתיים האחרונות, שהביאו חלק מהמניות לתמחורים לא זולים. ההתנהגות השלילית של המדדים עשויה להימשך עוד תקופה מסוימת בגלל ההרכב הבעייתי שלהם, ולכן עדיף לדעתנו לבחור מניות בצורה סלקטיבית ולא באמצעות תעודות סל.
אם כך, באיזה סקטורים בארץ אתם ממליצים להשקיע כרגע?
על מניות הבנקים המלצנו בעבר, וזה בהחלט הוכיח את עצמו. מרבית הבנקים המקומיים ממשיכים להיות רווחיים ולהציג תשואה טובה על ההון, יחד עם המשך התייעלות והתאמת הפעילות לדיגיטליות של המאה ה-21. לדעתנו, למרות העליות המרשימות בשנה האחרונה, אנחנו עדיין חושבים שמגזר הבנקים הינו אטרקטיבי.
איפה לדעתכם כדאי להיות זהירים יותר, אולי אפילו להתרחק?
אחד הסקטורים שכדאי להשקיע בו בזהירות הוא מגזר האנרגיה. חברות הגז אמנם מחזיקות במאגרים גדולים, אבל קיימת אי וודאות לגבי היקף המכירות מאותם מאגרים בעתיד הרחוק יותר. קודם כל, כנראה שמשקיעים רבים היו אופטימיים מידי לגבי הגידול בצריכת האנרגיה של המשק הישראלי בעתיד. שנית, נראה כי החברות מתקשות יותר מהצפוי למכור את הגז בחו"ל, בעיקר בגלל התחרות מול חברות זרות. לאחרונה גם עלה במידה מסוימת הסיכוי להקדמת הבחירות בארץ, ותרחיש כזה עלול לשנות את יישום מתווה הגז, ולהשפיע לשלילה על החברות במגזר. צריך גם לזכור כי מחירי הגז בעולם ממשיכים להיות נמוכים, מה שהופך את ההצלחה של חברות הגז לסיפור מורכב.
אולי יעניין אותך
-
מחירי הרכב המשומש עלו בשנתיים האחרונות עקב בעיות בשרשרת האספקה לכלי רכב חדשים, שהסיטו צרכנים לשוק היד שנייה. האם המגמה הזו ממשיכה, וכיצד מתמודד הענף עם עליית הריבית?
-
האם יצרניות הבירה הן אי של יציבות בתקופות של אי ודאות?
ענף הבירה שייך לסקטור הצריכה הבסיסית, הנוטה לתפקד בצורה טובה יותר בתקופות של האטה כלכלית או מיתון. גם בשיאו של משבר הקורונה, יצרניות הבירה שמרו על תזרים חיובי והצליחו להימנע מפגיעה משמעותית, על אף השיתוק המוחלט של אירועי הספורט התרבות והברים -
איך משפיעה התנודתיות בשווקים על שע''ח שקל-דולר?
במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים, ראינו את השקל הולך ומתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ומול הדולר בפרט. לאחרונה, המגמה התהפכה והדולר הוא שמתחזק מול השקל. ננסה להבין למה -
האם מותגים חזקים הם בעלי פוטנציאל עמידות גבוה יותר בעתות משבר?
הסביבה הכלכלית משתנה לאחרונה לנגד עינינו, עם אינפלציה שנוגעת בשיאים חדשים וריבית עולה בכל העולם. ההערכות הן שצרכנים יישארו נאמנים במידה כזו או אחרת למותגים החזקים ביותר, מה שמקנה לאותן חברות יכולת לייצר כוח תחרותי חזק גם בעתות משבר
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 03/08/2017 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.