משרד האוצר אישר הורדה של מס החברות בשני אחוזים נוספים בשנתיים הקרובות יחד עם הורדה חדה במס של חברות ההייטק. מהם פרטי הרפורמה והאם היא באמת תמשוך חברות בינלאומיות לעבור לפעול מישראל?
מה מתוכנן במסגרת רפורמת מס החברות של משרד האוצר?
הרפורמה יצאה לדרך בתחילת השנה עם הורדת מס החברות באחוז וחצי לעשרים וחמישה אחוזים. בשנתיים הקרובות מתוכננות שתי הורדות נוספות: אחוז אחד ב- 2017 ואחוז נוסף ב-2018, כך שמס החברות צפוי לרדת לשיעור של עשרים ושלושה אחוזים. זה השיעור הנמוך ביותר שנרשם בישראל מאז ומעולם. בנוסף, מתוכננת גם הפחתה דרמטית של המס לחברות הייטק גדולות ובינוניות שרשמו את הקניין הרוחני בארץ. לפי התוכנית, חברות הייטק שהכנסותיהן השנתיות גבוהות מעשרה מיליארד שקל ישלמו מס חברות של שישה אחוזים בלבד ומס של ארבעה אחוזים על חלוקת דיבידנדים. החברות שהכנסותיהן נמוכות יותר ייהנו גם הן מהטבה, וישלמו מס חברות של שניים עשר אחוזים ומס של ארבעה אחוזים על הדיבידנדים.
עד כמה מהלך זה צפוי לתרום לכלכלה המקומית?
ההיסטוריה מוכיחה שלשיעור המס השפעה ישירה על הצמיחה במשק. זה ברור מדוע, שהרי ככל שנטל המס על השכירים והעצמאים קטן יותר, יישאר להם יותר כסף פנוי לצריכה. אצל החברות זה אותו הדבר - תשלום מס נמוך יותר ישאיר בידיהן רווחים גדולים יותר, שיאפשרו להן להרחיב את הפעילות העסקית. כל הדברים האלו מייצרים צמיחה כלכלית. במיוחד בתקופה בה תחזיות הלמ"ס לצמיחה בישראל נמוכות יחסית - סביב אחד נקודה שבע אחוזים לשנה הקרובה, יש חשיבות רבה למהלכים שיתמכו בצמיחת החברות המקומיות ויעודדו חברות זרות להשקיע בישראל.
האם המהלך ימשוך חברות הייטק בינלאומית לישראל?
ישראל נחשבת מרכז הייטק בקנה מידה עולמי בזכות כוח האדם המקצועי והמיומן שיש כאן, אולם כיום ההייטק מהווה רק כ-שני עשר אחוזים מהתמ"ג. מדובר במנוע צמיחה ראשון במעלה, ולכן חשוב מאוד להגדיל את התרומה שלו לתוצר. הורדת מס החברות בתחום ההייטק מציבה את ישראל בשורה אחת עם מדינות בעלות שיעורי מס נמוכים כמו אירלנד וסינגפור, ולכן בהחלט יכולה לעודד חברות הייטק בינלאומיות להעביר את בסיס הפעילות שלהן לישראל. סביר להניח שזה גם יגרום ליותר חברות הייטק ישראליות להשאיר את בסיס האם שלהן בארץ במקום "להגר" לחו"ל משיקולי מס. מעבר לגידול שזה יכול לייצר בהכנסות המדינה ממסים, לדברים האלו יש גם השלכות תעסוקתיות וחברתיות חשובות.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.