אחרי הירידות בצל מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, האם נוצרו הזדמנויות קניה?

מלחמת הסחר שהכריז טראמפ על סין מתחממת וזה העיב על המחירים של מניות אמריקניות וסיניות כאחד. האם נוצרו הזדמנויות שניתן אולי לנצל?

ניר רוזנר
|
12 אוגוסט, 2018
מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין מתחממת לאחרונה. מלחמה אמיתית או התלהמות שכנראה תסתכם בפגיעות קלות אצל שני הצדדים?

טראמפ רוצה לחזק את החברות האמריקניות ולהחזיר כמה שיותר פעילויות לתוך ארה"ב, ואחת הדרכים לעשות את זה היא על ידי הטלת מכסים על הייבוא. חלק נכבד ממנו מגיע מסין, ולטענת טראמפ הסינים פועלים בדרכים "לא הוגנות" במסגרת יחסי המסחר בין המדינות. בעקבות זאת הממשל החליט להטיל מכסים על מוצרי יבוא סיניים בשווי 200 מיליארד דולר. שיעור המכס ההתחלתי עמד על 10% אולם בתחילת אוגוסט הודיע הנשיא כי הוא שוקל לעלות שיעור זה ל-25%. סין ככל הנראה לא מעוניינת במלחמת סחר, אבל לא הייתה לה ברירה אלא להגיב ולהכריז גם היא על מכסים חדשים על מוצרים אמריקנים. למרות שנראה שמלחמת הסחר הזו רק בתחילתה, צריך לזכור שהיא עשויה לפגוע קשות בשני הצדדים אם היא תצא משליטה. לכן, סביר להניח שבסופו של דבר יגיעו המדינות להבנות דבר שצפוי להטיב עם שתיהן בטווח הארוך. במקביל להתנצחות הפוליטית, שר האוצר האמריקאי פועל מול מקביליו בסין לחזרה לשולחן המשא ומתן ללא התניות מוקדמות כאשר עיתוי בחירות האמצע המתקרבות בארה"ב יכול אולי להוות קטליזטור לסיום הסכסוך.

מניות סיניות רבות חוו השנה ירידות מחיר חדות. האם זה בגלל מלחמת הסחר עם ארה"ב או שיש גם סיבות נוספות?

ברור שחלק מהירידות מקורן במכסים החדשים שהטילה ארה"ב על סין, שפגעו במכירות של היצואניות הסיניות. אבל הירידות מגיעות גם בגלל התגברות החששות של רוב המשקיעים לגבי עתידה של הכלכלה הסינית. הצמיחה במדינה אמנם התייצבה על כ-7% בשנה, אבל הרבה חברות עדיין נשענות על רמות חוב גבוהות , וזה עשוי להוות סיכון ממשי גם על הצמיחה וגם על המערכת הפיננסית. בנוסף, המשך היחלשות היין מול הדולר יכול להחריף את בריחת ההון מסין ולהעיב גם על שוק המניות. כל הדברים האלו מגיעים אחרי ששוק המניות הסיני הניב תשואות גבוהות מאוד ב-2017.

לא רק בסין, גם מניות של חלק מהחברות האמריקניות שמוכרות בסין נפגעו לאחרונה מהתחממות מלחמת הסחר. האם הירידות מוצדקות או שנוצרו הזדמנויות קניה?

סין כבר הצהירה שתגיב למתקפת הסחר האמריקנית באמצעות הטלת מכסים משלה בהיקפים מהותיים. סביר שזה יקשה על הרבה חברות אמריקניות לפעול בצורה תחרותית בשוק הסיני, שהוא אחד השווקים הצומחים ביותר בעולם. כרגע מדובר על מכסים סיניים על מוצרי מזון ומתכות, כך שחברות חקלאיות ותעשייתיות הן בסיכון גבוה להיפגע. ייתכן שהחשש של המשקיעים מהעניין הוביל לירידה של מניות אמריקניות, גם של חברות שלא צפויות להיפגע. למשל, קחו את בואינג, שיש לה פעילות ענפה בסין, אבל נראה שאין יצרנית מטוסים אחרת שיכולה להחליף אותה בעתיד הנראה לעין. לדעתנו, הירידה במחיר המניה הייתה מוגזמת ונוצרה כאן הזדמנות קניה.

 

גילוי נאות

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.