המהפכות הטכנולוגיות בעשור האחרון הובילו את חברות הטכנולוגיה והאינטרנט לעקוף את חברות התעשייה המסורתיות. השאלה אם המניות הטכנולוגיות לא עלו גבוה מידי?
מדוע החברות הטכנולוגיות כובשות את העולם?
אין ספק שהעולם שלנו השתנה מאוד בעשור האחרון, בעיקר, הוא נהיה טכנולוגי ואינטרנטי הרבה יותר. לא מדובר רק באופן הממוחשב בו מיוצרים המוצרים, אלא גם בהתנהגות שלנו - הצרכנים. לא מעט אנשים כבר לא הולכים לקניון אלא קונים און-ליין, אנחנו משתמשים בוויז בשביל לנווט במקום לפתוח מפה, וחלקנו אפילו מכירים חברים חדשים בפייסבוק ולא בבית קפה. המהפכה הזו הובילה לזינוק של ענקיות הטכנולוגיה והאינטרנט על חשבון החברות התעשייתיות המסורתיות, שפעם היו החברות הציבוריות הדומיננטיות במדדים. המהפכה הזו עדיין בעיצומה, כך שלהערכתנו הפער בין החברות הטכנולוגיות "החדשות" לחברות המסורתיות רק ילך ויגדל בעתיד.
עד כמה הפריחה הטכנולוגית באה לידי ביטוי במחירי המניות בוול-סטריט?
כשיש צמיחה בפעילות זה בדרך כלל משתקף בהתנהגות חיובית של המניות. לראיה, מדד הנאסד"ק - שמורכב מהחברות הטכנולוגיות, זינק מתחילת השנה ב-16.5%, כפול מהעלייה של מדד ה- S&P500 שיש בו משקל גבוה יותר של החברות המסורתיות. הגדילו לעלות ארבע מניות ה- FANG - פייסבוק, אמזון, נטפליקס וגוגל, שהציגו תוצאות טובות במיוחד, ומניותיהן עלו בין 25% ל-35% השנה. התמחורים הגבוהים בהם נסחרות המניות הטכנולוגיות כרגע, משקפים בצורה ברורה את האופטימיות של המשקיעים כי הצמיחה בענף תמשך בעוצמה גבוהה גם בשנים הבאות.
השאלה אם מדד הנאסד"ק עלה גבוה מידי? האם זו בועה?
זה לא סוד שהמניות בארה"ב בכלל ומניות הטכנולוגיה בפרט עלו למחירים גבוהים. מכפיל הרווח הנוכחי של מדד הנאסד"ק הוא עשרים וחמישה נקודה שש, ערך גבוה יחסית בהשוואה היסטורית. מצד שני, אין כאן בועה נוסח הדוט-קום. לא רק שהריבית בארה"ב נמוכה, גם פוטנציאל הצמיחה הגדול והרווחיות של חלק נכבד מהחברות, מצדיקים מכפילים גבוהים יותר. עם זאת, יש היום גם הרבה חברות טכנולוגיות שנסחרות במחירים מוגזמים. קחו למשל את סנאפצ'ט - חברה שמתבססת בסך הכול על אפליקצית צ'ט בסיסית, מפסידה הרבה כסף מידי שנה אבל נסחרת בשווי שוק של 20 מיליארד דולר. למען האמת, הזהרנו מפני השקעה במניה לפני ההנפקה ומאז היא אכן איבדה כמעט שליש מערכה. מחברות כאלו מומלץ להתרחק.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.