המהפכה החדשה: האינטרנט של הדברים

דרור ברגר
|
03 דצמבר, 2019
גילוי נאות

איך יראה העולם כשכל הדברים יתחברו לרשת, ואיך אפשר לעשות מזה כסף?

1. מה זו בדיוק מהפכת "האינטרנט של הדברים"?

אנחנו מחוברים כל הזמן לאינטרנט, אז ההיגיון אומר לחבר לשם גם את המכשירים שלנו. זה בדיוק "האינטרנט של הדברים" או Internet of Things. הרעיון הוא לשים על החפצים הפיזיים שלנו שבבים שיאספו מידע, ינתחו וישדרו אותו דרך הרשת על מנת לשפר את איכות החיים שלנו. למה זה טוב? למשל, כי איזה מעצבן זה לפתוח את המקרר בבוקר ולראות שנגמר החלב. אבל בעתיד, המקרר החכם יבדוק בכל רגע את "מלאי" המוצרים בתוכו, ואם הוא יראה שחסר חלב הוא ישלח לכם התראה לטלפון. בהמשך הוא אפילו לא יצטרך אתכם, הוא ידבר ישירות עם המחשב של הסופר ויזמין את החלב בעצמו. לא רק בבית, בעתיד גם המכוניות שלנו ידברו ביניהן. אם נחלום קצת יותר רחוק, אז בסופו של דבר הכל יחובר לאינטרנט ונחיה בערים חכמות, שיהפכו את החיים שלנו ליעילים ונוחים הרבה יותר.

2. זה נשמע כמו חלום ורוד, אבל בכל זאת האם יש פה גם חסרונות?

ברור שיש גם חסרונות וסיכונים שנצטרך לתת עליהם את הדעת. למשל, העובדה שבכל מכשיר שלנו יותקן שבב, שיאסוף מידע שיכול לפגוע בפרטיות שלנו. החיבור של המכשירים לרשת יכול לפתוח פתח להתקפות סייבר לצורך גניבת מידע וליצירת תקלות מכוונות. חיסרון נוסף הוא ביצירת תלות מוחלטת שלנו במחשבים ובמכונות. מצד שני, ניתן לטעון, כי הסיכונים האלו קיימים כבר היום. חברות האינטרנט הגדולות אוספות עלינו המון מידע ונראה שכבר אין דרך חזרה מהתלות הגבוהה שלנו בטכנולוגיה. לכן, אנחנו מעריכים שגם בעתיד, החברות והרגולטורים בעולם ימצאו את הדרך להתמודד עם הבעיות, כך שהמהפכה הזו תלך ותתרחב בשנים הקרובות.

3. מי יהיו החברות שייהנו הכי הרבה מהמהפכה הזו?

כמו בכל מהפכה, גם הפעם יהיו חברות שייהנו ממנה בגדול. ככל שיותר מכשירים יחוברו לרשת כך יהיה צורך במספר גדול יותר של שבבים, ולכן המרוויחות הגדולות ביותר מהמהפכה הזו להערכתנו, יהיו יצרניות השבבים. 3 יצרניות הצ'יפים הגדולות בעולם הן טאיוואן סמיקונדקטור, סמסונג ואינטל, ולהערכתנו הן ימשיכו לצמוח. המספר האדיר של המכשירים שיחוברו לרשת יצריך איסוף הרים של דאטה, ולכן אנחנו מעריכים כי גם חברות אחסון הנתונים בענן, כמו אמזון, גוגל ומייקרוסופט, ייהנו מהתרחבות המהפכה הזו. כמו שאמרנו קודם, ההתרחבות של "האינטרנט של הדברים" תדרוש יותר פתרונות אבטחה מתוחכמים, ולכן אנחנו סבורים כי גם החברות מתחום אבטחת המידע והסייבר ייהנו מהמהפכה הזו.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.