טלטלה בשווקים? כך תעברו אותה בהצלחה

ארז וילף
|
03 ינואר, 2019
גילוי נאות

בשבועות האחרונים אנו עדים לירידות מחירים חדות בשווקים. האם הבעיות באמת כל כך חמורות שהן מסכנות את היציבות של הכלכלה העולמית? ואיפה כדאי להשקיע בתקופה הנוכחית על מנת לישון בשקט?

מה הסיבות העיקריות לירידות המחירים החדות שראינו בשבועות האחרונים בשוקי המניות והאג"ח?

מצד אחד, הכלכלה העולמית התאוששה בצורה מרשימה מאז המשבר של 2008 ומרבית מדינות העולם נמצאות במצב כלכלי יציב, אבל מצד שני יש עדיין דברים שמטרידים את המשקיעים ולוחצים על המחירים. למשל, מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. הרצון של טראמפ לחזק את החברות האמריקניות באמצעות הטלת מכסים גבוהים על ייבוא לארה"ב הוא מובן, אולם אף אחד לא ציפה שהעניינים בין שתי המעצמות יתחממו כל כך. המשקיעים גם חוששים מפני המשך העלאות ריבית של הפד ב-2019 למרות ההתנגדות של טראמפ לעניין והטלטלה בשווקים. חשש נוסף מגיע מכיוון אירופה, שמציגה צמיחה חלשה ותצטרך להסתדר מעתה ללא התמיכה של תוכנית רכישת האג"ח של הבנק המרכזי. גם סין חווה האטה בקצב הצמיחה, ובמקביל עדיין צריכה להתמודד עם בעיות פנימיות מאתגרות.

יש לדעתך סיכון מהותי לכלכלה העולמית בשנים הקרובות בגלל הבעיות האלו?

למרות שהדברים נראים מורכבים, ההערכה שלנו היא שהכלכלה העולמית תמשיך במגמה חיובית בשנים הקרובות. המצב הכלכלי בארה"ב נראה יציב והיא צפויה להמשיך לצמוח. יכול להיות שקצב הצמיחה יואט במקצת, אבל אנחנו לא רואים מיתון באופק. גם הפד כבר התיישר עם המצב בשווקים והפחית את צפי העלאות הריבית ל-2019 מארבע העלאות לשתיים בלבד. גם החששות מהאטה חריפה בסין נראות מוגזמות. לממשל הסיני יש מספיק כלים וכסף כדי לטפל בבעיות הפנימיות בהצלחה ולהחזיר את הכלכלה לפריחה. הצמיחה החלשה באירופה ואי היציבות השלטונית בחלק מהמדינות שם היא סוגיה מורכבת יותר לפתרון, אבל הבנק המרכזי שם ער לבעיות וסביר להניח שהוא יאריך את התמיכה המוניטארית ככל שיידרש כדי לתמוך ביציבות הכלכלית בגוש.

אז מה יש להגיד למשקיע שחושש מהבאות – איך להשקיע עכשיו?

לפחד מירידות זה דבר טבעי, אבל זו לא סיבה למכור ניירות ערך. אי אפשר לתזמן את השוק, ולכן מי שימכור עכשיו גם יצא בהפסד וגם יפספס את העליות שעשויות להגיע  מיד לאחר שהשוק ישנה כיוון. בין אם מדובר בכספי פנסיה, גמל, השתלמות או תיק מנוהל - אלו כספים המיועדים לחיסכון לטווח הארוך וכך גם צריך להתייחס אל ההשקעה בהם - להתמיד בה ברציפות לאורך שנים. זאת הדרך היחידה להצליח בהשקעות. אנחנו ממשיכים להאמין בכלכלה האמריקנית ומעדיפים במיוחד את החברות מהמגזרים שיובילו את הצמיחה העולמית בשנים הבאות כמו תיירות, סוללות חשמליות ועוד. בארץ אנחנו ממליצים להשקיע במניות הבנקים והנדל"ן המניב שאינן ממונפות וייהנו מהמשך התפוסה הגבוהה בגזרת המשרדים. לדעתנו, ירידות המחירים של מניות הטכנולוגיה הסיניות היו מוגזמות, וגם הן נראות מעניינות להשקעה לטווח הארוך. באירופה רמת הסיכון גבוהה יותר, ולכן ההשקעה צריכה להתמקד בחברות בודדות שנבחרו בקפידה.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.