להצטרף לקריפטומניה בבורסה?

אתי יוחנן
|
01 פברואר, 2018


תחום המטבעות הדיגיטליים ממשיך לצבור תאוצה, גם בבורסה, וסוחף אחריו המוני משקיעים.

האם מדובר במהפכה אמיתית או שהתחום עוד רחוק מהגעה לבשלות?

 

 

הנושא החם ביותר ב-2017 היה המטבעות הדיגיטליים, ונראה שגם השנה הוא בין המועמדים לזכות בתואר הנכסף. האם יש הצדקה לבאזז סביב התחום?

תחום המטבעות הדיגיטליים מקבל בצדק תשומת לב רחבה, ובאמת יכול להיות שמדובר במהפכה אמיתית. מצד שני, הדרך לשימוש המוני בטכנולוגיית הבלוקצ'יין, שעל בסיסה נשענים המטבעות האלו, עדיין רחוקה. ראשית, היות ומדובר במטבעות חדשים, הם חייבים לקבל אישור מרשויות החוק והמס לשימוש בהם, וכרגע לפחות יש אפילו מדינות בהן נאסר השימוש בהם. יש גם קשיים טכניים. למשל, כריית מטבעות דיגיטליים מצריכה כוח מחשוב אדיר שזולל המון חשמל, אפילו יותר מצריכת החשמל של מדינות שלמות. בעיה נוספת אצל רוב המטבעות, היא העובדה שניתן לבצע בהן מספר מוגבל בלבד של טרנזקציות בשנייה, כך שהם לא יכולים להוות פיתרון להרבה משתמשים בו זמנית. גם רמת האבטחה של הארנק הדיגיטלי של המשתמשים אצל החברות השונות עדיין לא מושלמת, וגם זו בעיה שצריך לפתור.

 

זה נשמע שהתחום עדיין בחיתולים, אז מדוע המשקיעים בשוק ההון רצים אחרי החברות שנכנסות לתחום?

זאת תופעה מוכרת. כשיש משהו חדש ומלהיב שעושה כותרות, המשקיעים נוהרים אליו. בבועת הדוט-קום המשקיעים רצו אחרי חברות שהוסיפו ".com" לשם שלהן, והיום הם רצים אחרי כל חברה שמוסיפה לשם שלה "בלוקצ'יין". הבעיה היא, שרוב החברות האלו יטמיעו את טכנולוגיית הבלוקצ'יין רק בעתיד הרחוק, אם בכלל, ובינתיים לרובן אין רווחים, כך שלא ברור איך הן ישרדו עד אז. דוגמא טובה היא יצרנית התה הקר Long Island Ice Tea, שלפני חודש שינתה את שמה ל-Long Blockchain והמניות של זינקו ב-500% ביום מסחר אחד. מאז המניה חזרה כמעט למחיר בו נסחרה לפני שינוי השם. זה בדרך כלל מה שקורה, ולכן כל מי שרץ אחרי חברות "בלוקצ'יין" כאלו מבלי לבדוק אותן לעומק צריך לדעת שהוא מסכן את כספו.

 
ובכל זאת, אם אתם צריכים להצביע על החברות שיובילו את התחום בעתיד, במי הייתם בוחרים?

התחום עדיין בחיתולים כך שקשה להצביע על חברות ספציפיות שייהנו ממנו. בכל זאת, החברות שייהנו הכי הרבה ממהפכת הבלוקצ'יין יהיו החברות שנדרשות לעבד הרבה נתונים בזמן קצר ובשקיפות גבוהה. דוגמא טובה הן חברות הפיננסים. הבנקים צריכים לעבד מידע רב באופן מתוחכם ויעיל, ויש להם משאבים רבים לפיתוח והטמעת טכנולוגיות חדשות, ולכן הם עשויים להיות מובילים בתחום בעתיד. לאחרונה, הצהיר מנכ"ל בנק אוף אמריקה למשל, כי הבנק מחזיק בעשרות פטנטים בתחום הבלוקצ'יין וכי הוא בוחן שימוש בטכנולוגיה בעתיד. בסקטור הטכנולוגיה, IBM מחזיקה בפטנטים רבים בתחום, ולכן גם לה יש פוטנציאל ליהנות מכך. סביר להניח שהרשתות החברתיות וקמעונאיות המסחר המקוון הגדולות, שמעבדות מידע על מיליארדי לקוחות בכל העולם, ירצו גם הן להיות בחזית של מהפכת הבלוקצ'יין.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.