הסכם הסחר בין ארה"ב לסין מתקרב: האם זה הזמן לקנות מניות סיניות?
אחרי כמעט 30 שנה של צמיחה דו-ספרתית, בשנים האחרונות הכלכלה הסינית צומחת לאט יותר. מדוע זה קורה והאם בכל זאת המניות הסיניות מומלצות להשקעה?
להלן תמלול הסרטון:
הכלכלה הסינית צומחת לאט יותר בשנים האחרונות. האם זה מסכן את מעמדה של סין כמובילה עולמית?
שלום לאה, זה לא סוד שסין צומחת לאט יותר. ברבעון השלישי התכווצה הצמיחה ל- 6%. זהו אמנם השיעור הנמוך ביותר מזה 30 שנה, אבל הוא עדיין בתוך טווח יעד הצמיחה של הממשל הסיני ל-2019 – שהינו בין 6% ל- 6.5%, כך שלראייתנו אין בכך סיבה לדאגה. ניכר, כי סין עוברת מצמיחה מהירה המבוססת על ייצור תעשייתי וייצוא, למגמת צמיחה המבוססת על צריכה פרטית והעלאת רמת החיים של תושביה. סין היא עדיין הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, עם תמ"ג של 12 טריליון דולר בשנה. המדינה גם משקיעה מיליארדי דולרים בתשתיות, פיתוח טכנולוגיות ורכישת חברות מכל העולם, כך שלהערכתנו, סין צפויה להמשיך להוביל את הכלכלה העולמית גם בעתיד.
עדי, האם המניות הסיניות יכולות לשוב לעליות כשהכלכלה צומחת בקצב כזה?
שוק המניות הסיני אכן חווה מגמה שלילית בשנים האחרונות בגלל שלל בעיות שיש במדינה, יחד עם זאת, לאחרונה מסתמן שינוי כיוון, ככל הנראה בעיקר בגלל שחברות המדדים האמריקניות החליטו להגדיל פי ארבעה את משקל החברות הסיניות במדדים. מהלך זה צפוי להגדיל מאוד את הביקושים למניות סיניות רבות. לאחרונה, גם הותר למשקיעים זרים לפתוח עסקים בסין וזאת גם אם אין להם גרעין שליטה סיני, מה שצפוי למשוך הון זר חדש ולתמוך בהרחבת הפעילות הכלכלית. שוק המניות הסיני גם מתאפיין בסוחרים בעלי הסתכלות קצרת טווח, והכניסה של המשקיעים המוסדיים הזרים עשויה לסייע לייצב את הבורסה ולתמוך בעליית המניות, כך שיישקפו מחירים הגיוניים יותר. השקעה בחברות של ה-New economy נותנת חשיפה לצרכן הסיני שממשיך לצרוך, לצאת וליהנות. חברות אלו צומחות בקצב גבוה, בעיקר בסקטורים התיירות, רכישות אונליין, משקאות חריפים, משחקים, משלוחים וכו'.
בכל זאת, עד כמה תלוי שוק ההון הסיני בפתרון סוגיית הסחר עם ארה"ב?
לסין בהחלט יש תלות גדולה בייצוא סחורות ושירותים לאזרחים אמריקנים, ולכן עד שמלחמת הסחר לא תסתיים, התנודתיות הגבוהה במניות הסיניות עשויה להימשך. מצד שני, לשני הצדדים יש מוטיבציה גבוהה להגיע להסכם סחר ארוך טווח כבר בעתיד הקרוב - הממשל הסיני לא מעוניין בהתכווצות נוספת בתמ"ג, וטראמפ לא רוצה להיכנס לשנת בחירות ב-2020 עם אי-וודאות בשווקים. לראיה, לאחרונה הפער בין הצדדים הצטמצם משמעותית ונראה שהם קרובים לחתום על הסכם ביניים, שיהווה בסיס להסכם ארוך טווח. יחד עם זאת, מאחר והדבר לא יקרה מחר בבוקר, הרי ששוק המניות הסיני הינו אטרקטיבי בעינינו בעיקר למשקיעים בעלי אופק השקעה ארוך יותר, שיכולים להתמודד עם התנודתיות הצפויה בעתיד הקרוב.
אולי יעניין אותך
-
כל מה שרציתם לדעת על מניות ולא היה לכם את מי לשאול
-
מט''ח חכם לכולם: חדר עסקאות ושירותי מטבע לעסקים מכל הגדלים
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים -
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 04/11/2019 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.